Friday, 1 December 2017

Slobodan Praljak, Jeneral Perang Croatia Bunuh Diri Di Mahkamah


Slobodan Praljak, Jeneral Perang Croatia Bunuh Diri Di Mahkamah. Seorang penjenayah perang Bosnia Croatio maut selepas meminum racun dalam satu insiden mengejutkan ketika pendengaran kes Tribunal Jenayah Antarabangsa untuk bekas Yugoslavia (ICTY) di The Hague.


Slobodan Praljak, 72 dilaporkan membuka botol kecil berisi racun dan terus meminumnya sejurus selepas hakim Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu (PBB) menolak rayuannya bagi mengurangkan hukuman penjara 20 tahun ekoran jenayah perang ke atas masyarakat Islam Bosnia.

Slobodan Praljak, Jeneral Perang Croatia Bunuh Diri Di Mahkamah


Beberapa jam kemudian, Hakim, Carmel Agius memberitahu wartawan, pihak berkuasa Belanda telah melancarkan siasatan terhadap kejadian itu.

Slobodan Praljak, Jeneral Perang Croatia Bunuh Diri Di Mahkamah. “Bilik sidang ini kini menjadi lokasi kejadian jenayah,” kata Agius. - AFP





Iklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image





No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan