Thursday, 14 December 2017

Semakan Keputusan Peperiksaan PT3 2017

Semakan Keputusan Peperiksaan PT3 2017. Alhamdulillah ini semua untuk memudahkan para pelajar Tingkatan 3 yang bakal ambil semakan PT3 2017 pada 14 Disember 2017. Kejap masa berlalu bukan?

Mypt3 pasti yang mana kalangan adik-adik di sini yang sedang tunggu dan terus menunggu result PT3, sedang berdebar-debar menunggu berapa sebenarnya yang boleh mereka perolehi hasil penat lelah, tenaga, masa, dan juga kerahan akal fikiran bagi memberikan yang terbaik bagi Peperiksaan Tingkatan 3 kali ini.

Semakan Keputusan Peperiksaan PT3 2017. Seperti yang telah Mypt3 kongsikan sebelum ini di portal ini, tarikh semakan PT3 keluar dalam bulan Disember sekitar minggu kedua iaitu bersamaan 14 Disember 2017 iaitu pada esok hari bersamaan hari Khamis.

Boleh dikatakan tahun ini merupakan tahun yang panjang bagi pelajar Tingkatan 3 dengan tugasan kerja kursus Sejarah mahupun geografi yang perlu disudahkan termasuk tugasan-tugasan yang lain seleras dengan format Pentaksiran Tingkatan 3. Kami pasti anda telah membuat yang terbaik.

Perbanyakan berdoa daripada sekarang. Semoga dipermudahkan permintaan anda.

Semakan Keputusan Peperiksaan PT3 2017


Jikalau sebelum ini, untuk tahun-tahun yang lepas, pelajar diberikan beberapa pilihan untuk check result PT3 anda samada secara online ataupun sms ataupun boleh terus datang ke sekolah atau JPN untuk mendapatkan semakan Saps PT3 yang lebih lengkap dan terperinci.

Untuk semakan sebelum ini, jikalau secara online, anda boleh layari secara online, boleh layari SAPS seperti link yang dikongsikan di bawah. Walaubagaimanapun kemudahan semakan secara SMS tidak disediakan.

Semakan Keputusan Peperiksaan PT3 2017


Anda boleh anda dapatkan keputusan anda secara online dengan cara KLIK LINK di bawah ini:

KLIK SINI untuk ibubabapa

KLIK SINI untuk guru
Iklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

6 comments:

 1. Memang mudah sekarang boleh semakan kat laman web

  ReplyDelete
 2. Ya nak semak keputusan pt3 2017

  ReplyDelete
 3. Anonymous9/26/2012 8:08 AM
  Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
  Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

  Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

  Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

  Yang benar

  Pemuda MCA Gombak
  Sdr. Yip Jiun Hann

  http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

  REPLY:

  Anon 19:31 @Yip Jiun Hann. saya pekenal saya diri sendiri nama seorang lawyer jugak Marapoo a/l Tanyasapa. Ini orang Malaysia juga ada busybody takdak mau respeck sama demokrasi dak hak-hak kemanusiaan. Saya punya appa juga ada kawin 9 kali estet juga buat. Itu saya punya appa kasi bilang ini Malaysia duduk banyak freedom apa..India, Cina , Malayu juga boleh kasi kawin.Tapi itu Islam kasi kawin Ampat saja Mr.Yip, takda kasi lebih. Tuhan Alah cakap dalam Kitab Kuran kasi kawin satoo,duaa,tigaa, ampaaat. Tapi itu jam kaloo takda bole kontrol mari, angkat satoo jugak Mr Yip. You itu jam angkat Loyer mana ounya tempat?? Univesiti TonSan mana?? Mr.Yip itu main belakang mari pun sini undang2 Malaysia takda kasi macam isteri juga. Itu main banyak2 belakang nanti tabley kira macam you punya bapak loo. Ayoo yoo dey

  http://medantempurkedah.blogspot.com/2012/07/kebodohan-suara-keadilan-persoal-kenapa.html

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan