Wednesday, 20 December 2017

Bukti Sokongan Pengundi Melayu Kepada Umno Dan PAS Merosot

Bukti Sokongan Pengundi Melayu Kepada Umno Dan PAS Merosot. Kajian Invoke mendedahkan bahawa sokongan pengundi Melayu kepada Umno dan Pas merosot.

Pengasas Invoke Rafizi Ramli berkata, hanya 41 peratus daripada pengundi Melayu di seluruh negara menyatakan akan mengundi Umno jika Pilihan Raya Umum dipanggil dan berlaku pertandingan tiga penjuru.

"Tahap sokongan pengundi kepada Pas telah jatuh merudum dalam tempoh 12 bulan.

Bukti Sokongan Pengundi Melayu Kepada Umno Dan PAS Merosot. "Hanya 14 peratus pengundi Melayu menyatakan akan mengundi Pas dalam pertandingan 3 penjuru, jatuh 11 peratus berbanding 25 peratus pengundi Melayu yang memilih Pas dalam kaji selidik yang sama Januari 2017 lalu," katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Kajian ini dilakukan di seluruh negara itu melibatkan 5,000 orang pengundi berdaftar yang dipilih secara rawak oleh sistem komputer.

Bukti Sokongan Pengundi Melayu Kepada Umno Dan PAS Merosot


Kajian ini dijalankan di antara 5 hingga 13 Disember 2017, sementara kaji selidik di peringkat parlimen dijalankan di antara 6 November hingga 15 Disember 2017. - sinar

Iklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan