Saturday, 18 November 2017

Rosmah Mansor Tahu Tarikh PRU14?

Rosmah Mansor Tahu Tarikh PRU14? Isteri perdana menteri, Rosmah Mansur mengatakan beliau tidak tahu bilakah Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), tetapi tidak menolak kemungkinan ia diadakan sebelum Julai tahun depan.

"Saya tak tahu, tapi saya rasa mestilah sebelum Julai.

"Jadi Majlis Tertinggi (Umno) selalu bincang. Tiap-tiap bulan bermesyuarat bila PRU 14 akan diadakan," katanya pada Majlis Tahunan Bersama Skuad Sayang, di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) hari ini.

Rosmah Mansor Tahu Tarikh PRU14? Menurutnya lagi, Najib pernah bertanyakan pendapat beliau masa yang sesuai untuk mengadakan pilihan raya, soalan yang diketepikannya kerana menurutnya beliau bukanlah seseorang yang arif dalam bidang politik.

"Saya nampak muka-muka (Wanita Umno) sudah bersedia menghadapi pilihan raya. Jangan tanya saya bila sebab saya tidak tahu.

"Saya rasa Yang Amat Berhormat (Najib) pun tak tahu. Lepas itu dia tanya saya, when you think we should have (pilihan raya). Saya kata i don't knowlah, i don't know politik," kata Rosmah.

Sebelum itu, Ketua Wanita Umno Shahrizat Jalil berkata Wanita Umno sentiasa berada di belakang Najib dan Rosmah.

Rosmah Mansor Tahu Tarikh PRU14?


Wanita Umno juga katanya sudah bersedia menjadi tulang belakang untuk memastikan kemenangan BN pada PRU14.

"Sokongan wanita, tidak pernah luntur. Pada masa sama kita bukan hanya sokong PM (Najib Razak) tetapi sokongan pada Rosmah pun konsisten dari dulu kini selamanya.

"Semua wanita politik mesti menggalas tugas. Kita khidmat untuk rakyat bukan bermusim dan sentiasa konsisten.

"Dan ini akan bawa kepada kemenangan BN dan kita akan jadi tulang belakang kepada kemenangan BN," kata Shahrizat lagi.

Rosmah Mansor Tahu Tarikh PRU14? PRU14 perlu diadakan sebelum 24 Ogos 2018, The Malaysian Insight sebelum ini melaporkan yang BN meramalkan menang 128 kerusi dan terus mempertahankan kuasanya. - MI


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


2 comments:

  1. Nak tahu bila tarikh PRU14 agaknya kena tunggu pergerakkan cakerawala yg sesuai tilikkan bomoh kot

    ReplyDelete
  2. Hello Tuan blog. Apa komen saya tak keluar2. Ug hak dok kutuk parti pembangkang dan puji2 peiminpin dan parti pro kerajaan disiarkan. Sudah lah tak minta dgn blog ni, mcam sunyi aje. Tak ramai yg komen. Bye Bye..a very boring blog

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan