Saturday, 25 November 2017

Ramalan Cuaca Hari Ini Yang Membimbangkan

Ramalan Cuaca Hari Ini Yang Membimbangkan. Hujan lebat dijangka berterusan sehingga Ahad di Kelantan dan Terengganu, menurut Jabatan Metereologi Malaysia (MMD) pada jam 1.30 petang tadi.

Kawasan yang dijangka terjejas ialah jajahan Tumpat, Pasir Mas, Kota Bharu, Bachok, Pasir Puteh, Machang, Tanah Merah, Jeli, Kuala Krai dan  Gua Musang di Kelantan.

Ramalan Cuaca Hari Ini Yang Membimbangkan.  MMD turut memberi amaran hujan lebat di Pahang dan Johor sehingga esok, manakala ribut petir dijangka berlaku di Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ribut petir diramal berterusan sehingga lewat petang.

Angin kencang di Sabah

JMM turut meramalkan angin kencang dan laut bergelora (Kategori Kedua) dengan kelajuan sehingga 50-60 kmj dan ombak mencapai ketinggian sehingga 4.5m (15 kaki) di perairan Condore, Reef North dan Layang-Layang sehingga Isnin.

"Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini berbahaya kepada semua aktiviti perkapalan dan pantai termasuk menangkap ikan dan perkhidmatan feri," menurut JMM.


Ramalan Cuaca Hari Ini Yang Membimbangkan


Manakala angin kencang Timur Laut dengan kelajuan 40-50 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter (11 kaki) dijangka berlaku di kawasan perairan Samui, Tioman, Bunguran, Reef South, Labuan, Palawan dan Sulu sehingga Isnin.

"Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini adalah berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut."

Ramalan Cuaca Hari Ini Yang Membimbangkan. Di Semenanjung Malaysia, laut bergelora (Kategori Pertama) dengan kelajuan 40-50 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter (11 kaki) dijangka berlaku di kawasan perairan Kelantan, Terengganu, Pahang dan Johor Timur. - MI
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan