Monday, 6 November 2017

Pemuda Umno Arah MB Kedah Letak Jawatan

Pemuda Umno Arah MB Kedah Letak Jawatan. Pemuda Umno Kedah hari ini memohon Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah mempertimbangkan untuk melepaskan jawatan presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) dengan serta merta.

Ketua Pemuda Datuk Shaiful Hazizy Zainol Abidin berkata permohonan dibuat agar sukan bola sepak Kedah tidak terus dijadikan "agai bahan politik oleh pihak tertentu.

Pemuda Umno Arah MB Kedah Letak Jawatan. Pemuda Umno Arah MB Kedah Letak Jawatan. Pergerakan itu turut memohon semua kepimpinan Umno termasuk exco negeri yang menyandang jawatan dalam KFA supaya berundur.

“Ada pihak yang menjadikan bola sepak sebagai bahan politik dan Umno selalu menjadi ‘kambing hitam’ dalam isu ini. 

Jadi, bagi menjaga nama baik parti kami minta supaya Ahmad Bashah melepaskan jawatannya,” katanya pada sidang media khas yang dihadiri 15 ketua bahagian pergerakan Pemuda Umno Kedah hari ini.

Beliau berkata insiden Ahmad Bashah dimalukan dan disorak dengan laungan ‘boo’ oleh segelintir penyokong Kedah pada perlawanan akhir Piala Malaysia, Sabtu lalu sesuatu yang tidak dapat diterima dan biadap.

Pemuda Umno Arah MB Kedah Letak Jawatan


“Kita tidak sanggup melihat dia (Ahmad Bashah) terus dipermainkan walaupun banyak jasa dan sumbangan yang telah dicurahkan dalam sukan bola sepak sepanjang tempoh 2 tahun pentadbirannya,” katanya.

Shaiful berkata pemohonan ini tidak pernah disuarakan kepada Ahmad Bashah namun selepas melihat insiden yang berlaku di Stadium Shah Alam itu, sudah tibanya masanya untuk beliau melepaskan jawatan presiden.

“Semua benda baik yang kita buat disalah tafsir jadi ini jalan yang terbaik. Lepas ini sesiapa sahaja boleh pegang jawatan dalam KFA tetapi bukan daripada pemimpin-pemimpin Umno kerana tidak mahu ia terus menjadi pentas kepada isu politik,” katanya.

Pemuda Umno Arah MB Kedah Letak Jawatan


Sementara itu, beliau meminta pihak Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) menyiasat insiden penyokong Johor Darul Ta’zim (JDT) mengangkat kain rentang yang tertulis perkataan ‘Haters’ semasa lagu negeri Kedah dimainkan sebelum bermulanya perlawanan final Piala Malaysia.

“Setahu saya, kain rentang yang berunsur provokasi tidak boleh dibawa masuk. Jadi saya minta pihak yang bertanggungjawab untuk tampil memberi penjelasan dan membuat pemohonan maaf kepada rakyat Kedah,” katanya.

Pemuda Umno Arah MB Kedah Letak Jawatan. Pada final tersebut, JDT menjulang trofi Piala Malaysia selepas mengalahkan Kedah 2-0. - fmtIklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan