Monday, 27 November 2017

Melancong Di Melaka

Melancong Di Melaka. Sejarah Melaka bermula pada akhir abad ke-14 dimana Parameswara telah menamakan negeri ini sebagai Negeri Melaka dan pilihan lokasi ini amat bertepatan sekali kerana Melaka berada di kedudukan yang strategik di tengah-tengah tebing Selat Melaka yang menjadi penghubung negara China ke India dan Timur yang telah menjadikannya sebagai pusat perdagangan dan sebuah pelabuhan entrepot yang pesat.

Negeri Melaka hingga kini terus terkenal sebagai pusat perdagangan dan pelancongan di mata dunia terutama sektor pelancongan. Sektor ini merupakan antara sektor yang menyumbang kepada pembangunan ekonomi Negeri Melaka. 

Melancong Di Melaka. Kerajaan Negeri Melaka juga berhasrat untuk meningkatkan kedudukannya sebagai destinasi pelancongan luar negara yang utama, di samping meningkatkan promosi pelancongan tempatan.

Sejak kurun ke 14 hingga kini iaitu kurun ke 21, MPSB percaya berbillion pengunjung telah datang ke Melaka dan jumlah ini akan berterusan meningkat saban tahun mendatang. 

Dalam tempoh tersebut juga penduduk Negeri Melaka telah terlibat secara lansung dan tidak lansung dalam memberikan layanan dan perkhidmatan kepada para pengunjung ke Negeri Melaka yang telah memberikan impak yang baik kepada sektor pelancongan negeri.

Melancong Di MelakaOleh yang demikian, MPSB berpandangan bahawa kini telah sampai masanya pengunjung-pengunjung ini dan para penduduk Negeri Melaka sewajarnya diberikan keistimewaan dan manfaat atas sumbangan dan sokongan yang telah mereka berikan sepanjang tempoh lebih dari 700 tahun kepada Negeri Melaka.

Manakala berhubung halataju sektor pelancongan Megeri Melaka pula, MPSB berhasrat untuk berganding bahu bersama Kerajaan Negeri Melaka untuk mempertingkatkan lagi industri pelancongan negeri ini sebagai destinasi utama pelancong luar negara dan tempatan.

Sehubungan dengan keperluan untuk memberikan manfaat dan keistimewaan kepada pelancong dan penduduk Melaka serta halatuju pelancongan Melaka, MPSB berhasrat sebagai duta kecil Negeri Melaka, ingin memperkenalkan Sistem Keahlian & Kesetiaan Pelanggan dan Sistem Transaksi Tanpa Tunai (Cashless) terhadap pelancong dan penduduk Negeri Melaka yang akan dikenali sebagai Melaka Privilege Card (MPC).

Melancong Di MelakaSetakat ini, antara pihak yang telah dilantik sebagai Ahli Niaga MPC (klik sini untuk keterangan lanjut). 

Sehubungan dengan manfaat yang disediakan kepada Ahli MPC, MPSB dengan ini ingin menawarkan keahlian MPC kepada semua para pengguna yang melancong ke Melaka dan juga kepada para penduduk negeri Melaka agar semua pihak dapat menikmati segala manfaat yang disediakan kepada Ahli MPC.

Melancong Di Melaka


MPSB juga mengalu-ngalukan mana-mana peniaga atau pengusaha dari Melaka atau serata Malaysia yang ingin menjadi Ahli Niaga MPC untuk menghubung MPSB bagi penerangan lanjut. 

Tiada bayaran yang dikena untuk menjadi Ahli Niaga MPC. Amat bersesuaian kepada peniaga Bumiputra dan Industri Kecil dan Sederhana sebagai landasan pemasaran tambahan untuk memasarkan produk perniagaan masing-masing. 

Melancong Di Melaka. MPSB berharap Melaka Privilege Card dapat memberikan manfaat kepada semua pengguna dan peniaga agar dapat merancakkan lagi Industri Pelancongan dan Industri Perusahaaan dan Perniagaan di Negeri Melaka ke arah yang lebih gemilang.
Untuk keterangan lanjut sila layari FB Page Melaka Privilege Card di SINI.

Di Melaka, Segalanya…MPC!

Melaka Privilege Sdn Bhd (1211282-U)
No. 31-2, Jalan AKP 1, Taman Ayer Keroh Permai,
75450 Melaka
06 – 231 3511 / 011 – 10032326


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan