Monday, 27 November 2017

Ini Janji Pakatan Harapan Untuk PRU 14

Ini Janji Pakatan Harapan Untuk PRU 14. Mohamad Sabu berjanji Pakatan Harapan (PH) akan menyelesaikan isu kad pengenalan untuk warganegara Malaysia, jika mereka berjaya menawan Putrajaya pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Presiden Amanah itu berkata, rakyat khasnya orang India masih berdepan masalah kad pengenalan merah, walaupun mereka dilahirkan di sini dan sudah lama tinggal di Malaysia.

Ini Janji Pakatan Harapan Untuk PRU 14. “Yang saya temui mengadu pada saya. Kita bukan menteri lagi, tapi dah ada aduan. (Antara aduannya) saya ini masih kad pengenalan merah, kata dia. Saya umur dah dekat 60 tahun. Anak cucu saya semua ada di sini,” katanya ketika berucap pada sambutan ulang tahun ke-10 Perhimpunan Aman Hindraf, malam tadi.

Beliau yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu mempersoalkan usaha BN dan parti komponennya membantu warganegara mendapat kad pengenalan biru, sedangkan ada pekerja asing yang didakwanya lebih mudah mendapat dokumen itu.

Ini Janji Pakatan Harapan Untuk PRU 14


“Yang kita hairan, kita nak dapat kad pengenalan payah. (Tapi) kadang-kadang di Sabah, tak datang lagi ke Sabah, kad pengenalan dah sampai. Itu pelik bin ajaib sedikit.

Ini Janji Pakatan Harapan Untuk PRU 14.  “Itu yang jual karpet masuk kampung jangan main-main, kad pengenalan biru belaka tu. Sedangkan ada antara tuan-tuan (masyarakat India) sudah 50 hingga 60 tahun berada di sini, masih kad pengenalan merah. Perkara ini kita tak tahu MIC buat apa.” - fmt
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan