Friday, 3 November 2017

Berita Mengejutkan Kementerian Kewangan

Berita Mengejutkan Kementerian Kewangan. Kementerian Kewangan menafikan Ketua Setiausaha Perbendaharaan Tan Sri Irwan Serigar Abdullah berkata kemiskinan di Malaysia disebabkan kemalasan.

Kementerian berkata demikian dalam jawapan bertulis kepada Lim Kit Siang (DAP-Gelang Patah) yang bertanyakan sama ada pandangan Irwan itu merupakan pendirian sebenar kerajaan Barisan Nasional.

Berita Mengejutkan Kementerian Kewangan. “Irwan menyempurnakan Majlis Perasmian 1Malaysia Entrepreneur (1MET) Graduation Day 2017 di Dewan Utama Kompleks Perbendaharaan pada 27 September 2017.

“Di dalam perasmian tersebut, Irwan tidak pernah mengeluarkan kenyataan bahawa kemiskinan di Malaysia adalah disebabkan kemalasan.

Berita Mengejutkan Kementerian Kewangan


“Sebaliknya, beliau telah menekankan kepada peserta 1MET agar mengamalkan sifat positif supaya boleh terus berdaya tahan dan maju dalam perniagaan.

“Para peserta juga disarankan supaya merebut peluang perniagaan yang begitu banyak di negara ini,” kata jawapan itu.

Berita Mengejutkan Kementerian Kewangan. Pada September, dilaporkan Irwan berkata rakyat tempatan perlu lebih makmur dari pekerja asing di negara ini, yang dalam kalangan mereka menjalankan perniagaan di sini, dan jika rakyat tempatan yang miskin, ini kerana mereka tidak cukup berusaha. - fmt
Iklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan