Sunday, 8 October 2017

Umno Dan PAS Makin Intim.. Ini Bukti Terbaru

Umno Dan PAS Makin Intim.. Ini Bukti Terbaru. Ketua Penerangan Umno Tan Sri Annuar Musa mengusulkan agar Umno dan PAS “duduk semeja” bagi mencari titik persamaan demi kepentingan umat Islam.

Beliau berkata pertelagahan yang berterusan tidak membawa sebarang keuntungan kepada rakyat termasuk di Kelantan dan disebabkan itulah Umno dan PAS perlu lebih fleksibel dalam soal mencari titik persamaan.

Umno Dan PAS Makin Intim.. Ini Bukti Terbaru. “Jika PAS mahu bekerjasama atau membincangkan soal itu, Umno sebenarnya tiada apa-apa masalah,” katanya kepada pemberita pada majlis santai bersama media di sini, malam tadi.

Annuar berkata walaupun Umno tidak boleh berkompromi dengan PAS dalam perkara-perkara tertentu masih banyak perkara lain yang boleh dibuat bersama melalui konsep ta’awun (tolong-menolong dalam kebaikan) seperti dalam meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965.


Umno Dan PAS Makin Intim.. Ini Bukti Terbaru


Sementara itu, Annuar yang juga Ahli Parlimen Ketereh, berkata Umno kini bersiap sedia untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

“Kita ingin menegaskan siapa-siapa (parti) yang menyokong DAP kita akan tentang seperti PPBM dan PKR.

Umno Dan PAS Makin Intim.. Ini Bukti Terbaru. “Bagi saya pada PRU-14 akan datang, mana-mana yang menyokong DAP kita wajib tentang kerana kita tidak mahu DAP ‘menguasai’ walaupun mereka tidak memerintah seperti yang berlaku di Selangor, ” katanya. - fmt
Iklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan