Wednesday, 4 October 2017

Punca Amerika Syarikat Tidak Kawal Penjualan Senjata Kepada Orang Awam Terbongkar

Punca Amerika Syarikat Tidak Kawal Penjualan Senjata Kepada Orang Awam Terbongkar. Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump mengelak menjawab soalan kawalan milikan senjata yang diajukan wartawan susulan tragedi serangan di Las Vegas.

Menurut laporan CNN, kawalan milikan senjata oleh orang awam menjadi isu hangat selepas penyerang, Stephen Paddock didapati mengumpul senjata sejak lebih dari 20 tahun lepas.

Punca Amerika Syarikat Tidak Kawal Penjualan Senjata Kepada Orang Awam Terbongkar. Trump memberitahu, beliau akan berjumpa dengan waris-waris mangsa, pihak berkuasa dan pihak perubatan yang terlibat terlebih dahulu.

Beliau menjanjikan perbincangan kawalan milikan senjata pada satu tarikh yang belum ditetapkan.

Dalam kejadian 2 Oktober lalu, Stephen melepaskan tembakan dari senjata automatik secara rambang dari tingkap sebuah hotel di Las Vegas.


Punca Amerika Syarikat Tidak Kawal Penjualan Senjata Kepada Orang Awam Terbongkar


Seramai 59 mangsa disahkan maut polis menemui Stephen tidak bernyawa di biliknya, dipercayai membunuh diri. - sinar


Addin:

Amerika Syarikat merupakan pengeluar terbesar senjata dunia (baca sini), jadi sebab itu  mereka mengamalkan polisi menjual senjata secara terbuka kepada orang awam. 

Agak susah pemimpin mereka termasuk Trump untuk melawan golongan kapitalis ini kerana kebiasannya golongan ini menjadi pelobi bagi kemenangan seseorang presiden di Amerika Syarikat.

Iklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan