Tuesday, 24 October 2017

Patutlah Shafie Apdal Ditangkap.. Ikuti Pendedahan Menteri Ini

Patutlah Shafie Apdal Ditangkap.. Ikuti Pendedahan Menteri Ini. Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menafikan bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengarahkan penangkapan ke atas Presiden Parti Warisan Sabah (WARISAN) Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

“Tak ada, tak ada kena mengena, SPRM ini sebuah badan bebas, dia boleh siasat siapa saja yang dia nak siasat, dulu dia tahan dan tuduh exco kerajaan negeri Johor (Datuk Abdul Latif Bandi). Kita tak kata dia tidak adil dan ada agenda pun.

Patutlah Shafie Apdal Ditangkap.. Ikuti Pendedahan Menteri Ini. “Tapi bila kena kepada pemimpin pembangkang, dia kata kita ada agenda,” katanya ketika diminta mengulas mengenai dakwaan Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa perdana menteri mendalangi tangkapan ke Mohd Shafie pada 19 Oktober lalu.

Ismail Sabri juga menafikan bahawa operasi SPRM di Sabah itu bertujuan untuk melumpuhkan WARISAN menjelang pilihan raya umum akan datang.

Patutlah Shafie Apdal Ditangkap.. Ikuti Pendedahan Menteri Ini


“Kita kena laku adil kepada SPRM sebab mereka badan bebas, mereka buat siasatan pun berdasarkan fakta, bukan suka-suka buat, jadi kita berlaku adil dan beri kepercayaan kepada SPRM.

Patutlah Shafie Apdal Ditangkap.. Ikuti Pendedahan Menteri Ini. “Saya yakin SPRM tidak ada agenda politik,” katanya kepada pemberita di pekarangan Kuala Lumpur, hari ini. - mk

Iklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
3 comments:

 1. MO1 kenapa SPRM tak siasat..???

  ReplyDelete
 2. Betui juga kata menteri nie. Cadangan... bgi mengelakkan kata mengata k'jaan & pembangkang dimasa kan dtg, apakata k'jaan letak SPRM dibawah selian parlimen, habis cerita..

  ReplyDelete
 3. Woit!!
  Kalau dah adil, bila nak siasat MO1?

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan