Friday, 27 October 2017

Live - Pembentangan Bajet 2018

Live - Pembentangan Bajet 2018. Tepat jam 3.30 petang, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dijadual membentangkan Bajet 2018 di Parlimen, perancangan kewangan tahunan kesembilan pentadbirannya.

Memandangkan pilihan raya umum akan diadakan tidak lama lagi, ramai yang percaya Bajet 2018 akan mempunyai pelbagai pengumuman menarik dan menggembirakan.

Live - Pembentangan Bajet 2018. Semalam, Najib dilaporkan memberitahu belanjawan yang akan dibentang itu adalah bajet inklusif yang mengambil kira kepentingan rakyat dan semua lapisan masyarakat.

Menurutnya, selain memperkenalkan lebih banyak program untuk rakyat, termasuk yang belum dilaksanakan, beliau berkata, pembangkang juga akan mendapat bahagian yang saksama daripada bajet tersebut.

Turut tidak terkecuali menunggu "berita baik" adalah penjawat awam memandangkan mereka
sering dianggap sebagai penyokong tegar bagi Umno dan BN.

Ini lebih-lebih lagi dengan “kemunculan semula” bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang akan memimpin Pakatan Harapan untuk berdepan dengan BN pada PRU.


Live - Pembentangan Bajet 2018


LAPORAN LANGSUNG


3.55pm Sasaran 3.3 juta peluang pekerjaan baharu menjelang 2020 sudah pun mencapai angka 69 peratus.

3.48pm Najib tepis dakwaan pelaburan China untuk "jual negeri".

Katanya, menteri besar Selangor dan ketua menteri Pulau Pinang juga berkunjung ke China untuk tujuan itu.

3.42pm Najib sentuh "orang itu", merujuk kepada Tun Dr Mahathir Mohamad, yang menurutnya menghina orang Bugis sebelum ini.

3.40pm Najib ajak rakyat rayakan imbuhan dan "khabar riang" yang akan dibentang.

3.30pm Najib mula membentangkan belanjawan 2018. Beliau memakai baju Melayu biru. Pembangkang laungkan "reformasi" dan "kleptokrasi" sebelum Najib mulakan ucapan. - mk


Lihat Live - Pembentangan Bajet 2018 klik SINI.

Iklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan