Tuesday, 3 October 2017

Lagi Anggota TLDM Didera?

Lagi Anggota TLDM Didera? Dua anggota tentera laut membuat laporan polis selepas mengalami kecederaan di Bilik Tahanan Unit Sungai Wangi, Sitiawan.

Ketua Polis Perak Datuk Hasnan Hassan berkata 2 anggota tersebut yang masing-masing berumur 30 tahun cedera di bahagian abdomen dan kini dirawat di Hospital Manjung.

“Laporan polis dibuat hari ini dan kes akan disiasat mengikut Seksyen 325/506 Kanun Keseksaan. Pihak polis sedang menjalankan siasatan sama ada insiden ini berlaku ketika di dalam bilik tahanan, ketika dikurung atau di luar.

Lagi Anggota TLDM Didera? “Kita juga akan menyiasat sekiranya ada lagi anggota TLDM terlibat dengan insiden seperti ini,” katanya kepada pemberita.

Susulan kejadian itu, 2 anggota tentera yang masing-masing berumur 29 dan 37 tahun direman 7 hari mulai hari ini bagi membantu siasatan kes itu.

Mengenai kematian 2 anggota tentera laut di bilik tahanan yang sama sebelum ini, Hasnan berkata pihaknya sedang menjalankan siasatan forensik terhadap kamera litar tertutup yang dirampas.

“Jabatan Siasatan Jenayah Perak kini dibantu Bukit Aman bagi menyiasat insiden ini,” katanya.

Lagi Anggota TLDM Didera?


Pada Jumaat lepas 2 anggota tentera laut iaitu LK 1 Muhammad Baihaqy Nik Mat, 28, dan LK 1 TLS Muhammad Lailatuliman Mohd Sukri, 26, meninggal dunia di bilik tahanan tersebut dipercayai akibat didera, berdasarkan laporan bedah siasat daripada Jabatan Patologi Hospital Raja Permaisuri Bainun.

Bedah siasat yang dilakukan ke atas Nik Muhammad Baihaqy mendapati kematiannya disebabkan pendarahan paru-paru akibat trauma tumpul manakala Muhammad Lailatuliman meninggal akibat pendarahan paru-paru serta trauma tumpul pada tisu lembut.

Lagi Anggota TLDM Didera? Susulan itu 3 anggota TLDM direman selama 7 hari mulai semalam bagi membantu siasatan. - fmt
Iklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


1 comment:

  1. teruk jugak ya.adik ipar saya yang baru menjalani interview di tampar di muka itu baru interview.teruk jugaklah kesan kena tampar tu.biarpun tentera beradablah sikit nyawa ni tak jual d mana mana

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan