Thursday, 26 October 2017

Beginilah Sambutan Donald Trump Pada Tetamu Negara

Beginilah Sambutan Donald Trump Pada Tetamu Negara. Seorang Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP membandingkan kunjungan Perdana Menteri Singapura Lee Hsien Loong ke Amerika Syarikat dengan kunjungan Datuk Seri Najib Razak bulan lepas.

Dalam kenyataannya hari ini, Howard Lee antaranya membangkitkan bagaimana Hsien Loong dilayan Presiden Amerika Syarikat Donald Trump.

Beginilah Sambutan Donald Trump Pada Tetamu Negara. Ini katanya termasuk pertemuan dan makan tengah hari di pejabat Trump di Rumah Putih serta penganjuran sidang media bersama di Rose Garden yang biasanya menjadi tempat sidang media bersama tetamu luar.

“Sebagai bukan seorang peminat PM Lee dan partinya, perit untuk saya akui dia melakukannya dengan rendah hati tetapi megah.

“Dan dengan persaingan kiasu Malaysia-Singapura, saya dengan berat hati mengakui Singapura telah menang berbanding Malaysia,” kata wakil rakyat Pasir Pinji itu.

Beginilah Sambutan Donald Trump Pada Tetamu Negara


Media Singapura melaporkan lawatan Hsien Loong bermula semalam berjaya mempertegaskan hubungan dua hala antaranya dalam bidang ekonomi dan pertahanan.

Beginilah Sambutan Donald Trump Pada Tetamu Negara. Kedua-dua pemimpin itu menyaksikan pemeteraian perjanjian antara syarikat penerbangan Singapore Airlines (SIA) dengan syarikat pengeluar pesawat Boeing bagi pembelian 39 pesawat bernilai hampir AS$14 bilion ($19 bilion). - mkIklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan