Tuesday, 31 October 2017

Amanah Dedah Hipokrasi Terbesar Yang Memalukan Malaysia

Amanah Dedah Hipokrasi Terbesar Yang Memalukan Malaysia. Kenyataan Perdana Menteri Najib Razak mengenai gesaannya supaya Amerika Syarikat (AS) mengambil berat isu penindasan etnik Rohingya ketika lawatannya ke negara itu pada September lalu satu hipokrasi besar, kata pemimpin Amanah.

Pengerusi Biro Antarabangsa Amanah Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad berkata ini kerana Putrajaya sebelum ini pernah menolak berkenaan usul rasmi isu itu dibahaskan di Parlimen ketika pihak pembangkang membangkitkannya tahun lepas.

Amanah Dedah Hipokrasi Terbesar Yang Memalukan Malaysia. "Najib menyebut beliau menimbulkan isu pembunuhan kaum Rohingya dengan Presiden Donald Trump pada lawatan tersebut.

"Saya berpendapat ia hipokrasi besar yang memalukan kerana kerajaan Malaysia sendiri menolak usul rasmi isu Rohingya dibahas di Parlimen ketika kami pembangkang bawa tahun lepas.


Amanah Dedah Hipokrasi Terbesar Yang Memalukan Malaysia


“Dan kini Najib menggesa AS mengambil berat isu itu," katanya pada sidang media di Parlimen hari ini. - MI
Iklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

  1. rakyat makin susah sejak najib jadi pm+menteri kewangan .... setiap tahun belanjauwan kerajaan umno-bn najib rakyat makin susah...

    sudah la pengundi2... cukup la... masih rela kena tipu umnobn lagi ke... najib bagi ko sisa mrk dpt projek, seleweng, monopoli, tipu berpuluh juta

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan