Thursday, 28 September 2017

Rakyat Malaysia Dilarang Ke Korea Utara

Rakyat Malaysia Dilarang Ke Korea Utara. Kerajaan mengambil keputusan melarang rakyat negara ini ke Korea Utara berikutan ketegangan yang memuncak di rantau itu susulan ujian peluru berpandu yang dijalankan baru-baru ini.

“Keputusan ini dibuat berikutan ketegangan memuncak di Semenanjung Korea berhubung ujian peluru berpandu (Korea Utara).

Rakyat Malaysia Dilarang Ke Korea Utara.  “Larangan akan dikaji semula apabila keadaan kembali normal,” kata kementerian luar dalam satu kenyataan media, hari ini.

Walau bagaimanapun, ia tidak menyatakan sama ada warga Korea Utara dibenarkan ke negara ini.

Untuk maklumat lanjut, rakyat diminta menghubungi kementerian luar di talian +603-8000 8000 (semasa waktu pejabat) dan +603-88874570 (selepas waktu pejabat).

Rakyat Malaysia Dilarang Ke Korea Utara


Malaysia secara tradisinya mengekalkan hubungan mesra dengan Korea Utara, walaupun negara itu dipinggirkan oleh sebahagian besar negara maju.

Rakyat Malaysia Dilarang Ke Korea Utara.  Malaysia adalah antara 21 negara yang diberi status visa percuma oleh Korea Utara. Ia juga adalah salah satu daripada 24 negara yang mempunyai pejabat kedutaannya di Pyongyang. - mk

Iklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan