Thursday, 14 September 2017

Punca Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah?

Punca Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah? Sekurang-kurangnya 20 pelajar tahfiz sempat terjun menyelamatkan diri dalam kebakaran Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah, Kampung Datuk Keramat, subuh hari ini.

Mereka dikatakan terjun melalui tingkap dari tingkat 2 bangunan berkenaan.

Menurut jurucakap Bomba dan Penyelamat Malaysia, pihak mereka menerima panggilan kecemasan pada 5.45 pagi.

Punca Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah? Bagaimanapun, katanya, api dipercayai bermula dari tingkat atas pusat tahfiz berkenaan, antara 5.15 dan 5.20 pagi.

Katanya, kebakaran berlaku di mana tempat sebahagian pelajar dan ustaz sedang tidur.

Pada masa ini mayat semua mangsa masih berada di lokasi kejadian.

Punca Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah? 


Unit Forensik, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur masih menjalankan siasatan bagi mengenalpasti punca sebenar kebakaran.

Punca Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah?  Sementara itu, beberapa klip video mengenai kejadian berkenaan mula tular di media sosial yang memaparkan kebakaran ketika azan subuh amat jelas berkumandang. - hmetro




Iklan
Image
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image






No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan