Tuesday, 6 June 2017

Zahid Hamidi Arah Perhimpunan Jerusalem Jubilee Diharamkan

Zahid Hamidi Arah Perhimpunan Jerusalem Jubilee Diharamkan. Kementerian Dalam Negeri (KDN) mengharamkan penganjuran perhimpunan Jerusalem Jubilee di negara ini.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi secara rasmi mengarahkan PDRM membatalkan perjumpaan yang menyentuh sensitiviti agama itu.  

Zahid Hamidi Arah Perhimpunan Jerusalem Jubilee Diharamkan. "Kepada penganjur Jerusalem Jubilee, permit perjumpaan anda tidak diluluskan, permit anda dibatalkan dibawah arahan rasmi saya sebagai Menteri Dalam Negeri," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada perasmian Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadan bersama Timbalan Perdana Menteri di Masjid Annur Batu 8, di sini, tadi.

Ahmad Zahid turut menyampaikan sumbangan kepada 100 anak-anak yatim yang diraikan.

Zahid Hamidi Arah Perhimpunan Jerusalem Jubilee Diharamkan


Menurutnya, pihak berkenaan perlu menghormati sensitiviti orang Islam seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Malaysia, Islam adalah agama rasmi negara.

Zahid Hamidi Arah Perhimpunan Jerusalem Jubilee Diharamkan. "Toleransi agama harus dijaga dan tolong hormati agama lain. Ada perkara tidak boleh dimaafkan jika ia menyentuh akidah dan dicabar oleh pihak tertentu," katanya. - sinarIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan