Friday, 9 June 2017

Parti Harapan Malaysia Warning Pakatan Harapan

Parti Harapan Malaysia Warning Pakatan Harapan. Parti Harapan Malaysia (PHM) hari ini menghantar surat kepada ketua pengarah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (JPPM) Datuk Mohammad Razin Abdullah memohon supaya kelulusan pendaftaran parti berkenaan dipercepatkan.

Timbalan presiden jawatankuasa penaja PHM, Johari Musa berkata, permohonan untuk mendaftarkan PHM dihantar pada 10 Disember 2015 dan pada 6 Mac tahun lepas pihaknya membayar wang pendaftaran atas nama Parti Harapan Malaysia.

Parti Harapan Malaysia Warning Pakatan Harapan.  “Sejak 6 Mac, kami tidak menerima apa-apa berita dari pihak JPPM dan semakan terakhir beberapa bulan lalu mendapati status parti ini adalah menunggu kelulusan,”katanya kepada pemberita selepas menghantar surat berkenaan kepada JPPM di sini.

Beliau berkata PHM ingin menyertai pilihan raya umum yang akan datang dengan bergerak secara sah di sisi undang-undang pertubuhan.

Parti Harapan Malaysia Warning Pakatan Harapan


Menurutnya, lebih 40,000 individu dari seluruh negara berhasrat menyertai parti itu.

Parti Harapan Malaysia Warning Pakatan Harapan. Johari turut mengingatkan pakatan pembangkang yang menggunakan nama Pakatan Harapan bahawa PHM sudah menghantar permohonan untuk mendaftarkan nama “Parti Harapan Malaysia” sejak 2015 ketika pakatan pembangkang dikenali sebagai Pakatan Rakyat. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan