Tuesday, 13 June 2017

Jenazah 6 Beranak Kemalangan Maut Jalan Bahau Keratong Selamat Dikebumikan

Jenazah 6 Beranak Kemalangan Maut Jalan Bahau Keratong Selamat Dikebumikan. Jenazah enam beranak yang maut dalam kemalangan di Kilometer 25 Jalan Bahau-Keratong, dekat Ladang Risda Palong, kelmarin, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Seberang Jelawat, Bachok dalam satu liang lahad pada 3 pagi hari ini.

Enam beranak yang maut ialah Wan Mohd Fauzi Wan Mohd Ibrahim, 51; Masnoraida M Yusoff, 45; Wan Muhammad Muhaimmin, 22; Wan Nor Athira, 18; Wan Mohd Ammar Haziq, 13 dan Wan Nur Aiesya, 7.

Jenazah 6 Beranak Kemalangan Maut Jalan Bahau Keratong Selamat Dikebumikan.  Pengebumian enam beranak di Tanah Perkuburan Islam Seberang Jelawat, Bachok dalam satu liang jam 3 pagi tadi.

Sebelum itu, semua jenazah dituntut ahli keluarga kira-kira 5.20 petang semalam di Hospital Jempol, Negeri Sembilan selepas proses bedah siasat selesai.

Selepas menempuh perjalanan hampir lapan jam, semua jenazah selamat tiba di Masjid Naim, Jelawat pada 1.06 pagi dengan empat van jenazah sebelum terus disembahyangkan.

Jenazah kemudian dibawa ke tanah perkuburan untuk dikebumikan. Kira-kira 500 orang termasuk ahli keluarga, saudara mara, rakan dan penduduk kampung turut hadir untuk memberi penghormatan terakhir kepada arwah.

Jenazah 6 Beranak Kemalangan Maut Jalan Bahau Keratong Selamat Dikebumikan


Harian Metro sebelum ini melaporkan, kemalangan dipercayai berlaku apabila treler dari arah Keratong menghala Bahau cuba memotong sebuah motosikal membawa tong aiskrim tetapi gagal sebelum ia membrek secara mengejut untuk mengelak menyebabkan treler dipandunya 'membuang' lalu memasuki laluan bertentangan.

Pada masa sama, sebuah Perodua Myvi yang datang dari arah bertentangan cuba mengelak merempuh treler berkenaan lalu memasuki laluan bertentangan dan bertembung dengan Toyota Vios.

Sebuah lagi kenderaan iaitu Proton Exora dinaiki enam beranak yang datang dari arah Bahau ke Keratong cuba mengelak Myvi yang terbabas di hadapannya tetapi gagal lalu terperosok ke bawah treler berkenaan dan terbakar.

Jenazah 6 Beranak Kemalangan Maut Jalan Bahau Keratong Selamat Dikebumikan

- hmetro


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan