Friday, 30 June 2017

Berita Baik Buat Penjawat Awam

Berita Baik Buat Penjawat Awam. Kerajaan akan berjumpa pihak Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) bagi membincangkan cadangan menambah baik sektor penjawat awam termasuk cadangan gaji penjawat awam dan pencen pesara dinaikkan sehingga 3%.

Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa berkata perjumpaan itu akan diadakan dalam masa terdekat.

Berita Baik Buat Penjawat Awam. Ali mengulas kenyataan Cuepacs sebelum ini yang dilapor mencadangkan perkara berkenaan diberi pertimbangan sewajarnya oleh kerajaan dalam Bajet 2018.

Beliau ditemui pemberita selepas mengadakan tinjauan di KL Sentral dan laluan pejalan kaki baharu yang menghubungkan pusat sehenti pengangkutan rel awam itu dengan Stesen Transit Aliran Massa Muzium Negara hari ini.

Berita Baik Buat Penjawat Awam


Bagaimanapun, mengulas lanjut Ali menarik perhatian kerajaan memberi kenaikan 3% secara automatik kepada penjawat awam yang mencapai tahap maksimum tangga gaji masing-masing, sejak 2 atau 3 tahun lepas.

Berita Baik Buat Penjawat Awam. “Dulu penjawat awam apabila sampai ke had maksima gaji, kena tunggu naik pangkat (untuk naik gaji), tetapi sekarang memang dah automatik…kita laksana sejak 2014,” katanya. - fmt


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan