Sunday, 28 May 2017

Jamal Yunos Buat Onar Lagi

Jamal Yunos Buat Onar Lagi. Datuk Seri Jamal Md Yunos kembali dengan gimik protes terbarunya hari ini, kali ini ditemani hantu kubur ala-zombie di Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Selangor untuk membantah apa yang didakwanya kemasukan “pengundi hantu” ke kerusi DUN Sekinchan.

Ketua Umno Bahagian Sungai Besar itu mendakwa, pemindahan nama pengundi Sekinchan, yang dikuasai Adun DAP Ng Suee Lim, bermula sejak pilihan raya umum ke-11 (PRU11) pada 2004.

Jamal Yunos Buat Onar Lagi. “Bagaimana mereka memindahkan pengundi ini ke kawasan yang mereka lihat mereka mampu untuk menang.

jamal_zombi123“Contohnya, kawasan yang mana majoriti kemenangan BN berjumlah 200 hingga 300 ataupun bawah 1,000 bermula PRU11, PRU12 dan secara besar-besaran pada PRU13,” katanya selepas menyerahkan memorandum bantahan.

Jamal yang juga pemimpin Gerakan Merah mendakwa kawasan Ng, yang merupakan Adun 3 penggal, bertambah jumlah pengundinya bermula PRU11.

Jamal Yunos Buat Onar Lagi“PRU11 menang hanya berapa ratus, PRU12 menang lebih 300, dan PRU13 beliau memperoleh majoriti 2,200.

Jamal Yunos Buat Onar Lagi. “Dan kalau dilihat daripada 14,000 pengundi di Sekinchan tersebut, hampir 10,000 pengundi Cina. Hanya ada 5,800 yang benar-benar tinggal di Sekinchan, penduduk Sekinchan, orang di Sekinchan. Selebihnya daripada luar,” katanya. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan