Sunday, 23 April 2017

PAS Mengarahkan Pembangkang Jangan Bertanding 80 Kerusi Pilihannya

PAS Mengarahkan Pembangkang Jangan Bertanding 80 Kerusi Pilihannya. Pas 'mengarahkan' seluruh parti pembangkang supaya jangan masuk bertanding di 80 kerusi pilihannya pada PRU14 akan datang.

Ketua Penerangan Dewan Ulamak Pas, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali berkata, ia bagi mengelakkan berlakunya pertembungan tiga penjuru ketika Pas menentang Umno.

"Pakatan Harapan jangan masuk. Amanah jangan masuk. Bersatu pun jangan masuk.  

PAS Mengarahkan Pembangkang Jangan Bertanding 80 Kerusi Pilihannya. "PKR bertanding di kerusi mereka PRU13. DAP pun sama. Dua penjuru akan berlaku," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Pas meletakkan sasaran untuk bertanding di 80 kerusi Parlimen pada PRU14 dan tidak menolak kemungkinan bertanding di kerusi tradisi DAP dan PKR.

Naib Presiden Pas, Idris Ahmad bagaimanapun berkata, angka dan kawasan baharu belum dimuktamadkan dan perincian itu masih dibuat oleh jentera pilihan raya sebelum keputusan dimuktamadkan oleh Pas pusat.

PAS Mengarahkan Pembangkang Jangan Bertanding 80 Kerusi Pilihannya

Bagaimanapun Khairuddin dalam posting Facebooknya semalam sempat menyatakan kerisauan berhubung pendirian Pakatan Harapan terhadap kerusi yang dipertandingkan.

"Tapi bersediakah Amanah untuk tidak bertanding pilihanraya?

PAS Mengarahkan Pembangkang Jangan Bertanding 80 Kerusi Pilihannya. "Atau bersediakah PKR dan DAP untuk memberikan laluan kepada Amanah di kerusi mereka tanpa menyentuh kerusi tradisi Pas pada PRU ke 13?" soalnya. - sinar


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

1 comment:

  1. Banyak Cantiiiiq!!
    Itu belum ada kuasa, dah berlagak! ...apa akan jadi bila puok ostad2 ni dapat kuasa nanti?

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan