Wednesday, 19 April 2017

Exco Johor Datuk Abd Latiff Bandi Dituduh Di Mahkamah Pagi Ini

Exco Johor Datuk Abd Latiff Bandi Dituduh Di Mahkamah Pagi Ini. Exco Johor, Datuk Abd Latiff Bandi dijangka dituduh di Mahkamah Sesyen, di sini pagi esok (hari ini) atas dakwaan rasuah.

Menurut Timbalan Ketua Pesuruhjaya Operasi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Azam Baki, Abd Latiff akan didakwa bersama seorang lagi individu.

"Saya boleh mengesahkan Abd Latiff bersama seorang lagi individu akan dituduh di mahkamah esok," katanya seperti yang dipetik menerusi laporan Berita Harian, hari ini.

Exco Johor Datuk Abd Latiff Bandi Dituduh Di Mahkamah Pagi Ini. Abd Latiff bercuti daripada portfolionya sejak 1 Mac lalu berikutan siasatan terhadap skandal rasuah hartanah di Johor.

Beliau kemudiannya ditahan SPRM pada 9 Mac bagi membantu siasatan.

Pada 10 Mac lalu, dia direman tujuh hari sebelum dibebaskan dengan jaminan SPRM sebanyak RM200,000.

Exco Johor Datuk Abd Latiff Bandi Dituduh Di Mahkamah Pagi Ini


SPRM dalam satu kenyataan sebelum ini memaklumkan, kes disiasat mengikut Seksyen 17 (a) Akta SPRM serta Seksyen 4 Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram (AMLATFPUAA) 2001.

Mengulas siasatan kes membabitkan pembelian hartanah oleh MARA Incorporated Sdn Bhd (MARA Inc) di Australia, Azam berkata, pihaknya sudah merekodkan 10 keterangan pelbagai pihak.

Exco Johor Datuk Abd Latiff Bandi Dituduh Di Mahkamah Pagi Ini. "Kami turut ke beberapa lokasi hari ini untuk mengambil dokumen bagi penyiasatan," katanya lagi. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

1 comment:

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan