Wednesday, 7 December 2016

Tanpa Disangka, Najib Kena Belasah Dengan Ahli Parlimen Ini

Tanpa Disangka, Najib Kena Belasah Dengan Ahli Parlimen Ini. Naib Presiden PAS Datuk Iskandar Abdul Samad mahu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menjelaskan mengapa Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin berada di Myanmar.

Kenyataannya itu susulan akhbar Myanmar Times yang mendakwa Zulkifeli telah berjumpa dengan pemimpin kanan Myanmar untuk memperbaiki hubungan antara Yanggon dan Kuala Lumpur, berikutan kehadiran Najib pada himpunan solidariti bersama Rohingya, Ahad lalu.

Tanpa Disangka, Najib Kena Belasah Dengan Ahli Parlimen Ini. “Ini (kehadiran Zulkifeli) amat bertentangan dengan sikap tegas beliau (Najib) pada sebuah himpunan di Kuala Lumpur Ahad lepas.

“Sikap sedemikian tidak akan memberi tekanan kepada pemerintah Myanmar untuk memberhentikan pembunuhan dan kezaliman kerana negara tidak kelihatan serius memperjuangkan nasib masyarakat Islam itu,.

“Kecuali kehadiran Panglima Angkatan Tentera adalah untuk memberi amaran kepada pemerintah negara itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.


Tanpa Disangka, Najib Kena Belasah Dengan Ahli Parlimen Ini


Zulkifeli dilaporkan diberitahu bahawa bahawa tiada pelanggaran hak asasi manusia dilakukan ke atas masyarakat etnik Rohingya yang beragama Islam itu dan pihak berkuasa Myanmar berbohong.

Ahad lalu, Najib menyertai ribuan rakyat sebagai himpunan solidariti bersama Rohingya di Kuala Lumpur.

Dalam ucapannya, Najib mengutuk layanan kerajaan Myanmar terhadap masyarakat Rohingya dan ini mencetuskan kemarahan Yangon dan rakyatnya, sehingga mencetuskan satu siri protes anti-Najib dan anti-Malaysia di sana.

Tanpa Disangka, Najib Kena Belasah Dengan Ahli Parlimen Ini. Akhbar Myanmar juga menuduh Najib cuba mengambil kesempatan daripada sentimen Islam di Malaysia untuk meraih undi dan mengalihkan perhatian daripada dakwaan skandal dan rasuahnya. - mk
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

  1. Amin rahmatmu ya allah..beri kemenangan HARAPAN.. pru 14..

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan