Wednesday, 7 December 2016

Mahathir Bongkar Misi Mustahil BN

Mahathir Bongkar Misi Mustahil BN. Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mempertahankan dakwaan lebih 700,000 warga China akan diberi kad pengenalan supaya boleh mengundi dalam pilihan raya umum akan datang.

Ini kerana kes warga asing memiliki kad pengenalan Malaysia pernah berlaku, kata bekas perdana menteri itu dalam catatan blog.

Mahathir Bongkar Misi Mustahil BN. “Sebab itu dakwaan bahawa 700,000 orang asing ini akan diberi kad pengenalan, di daftar dan mengundi dalam PRU-14 tidak begitu ganjil,” katanya menjawab reaksi Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Khaled semalam menepis dakwaan Dr Mahathir sebagai tidak masuk akal.

Beliau menambah dakwaan itu hanya hasutan untuk menakut-nakutkan rakyat Johor dan mahu melihat Johor gagal dalam mencapai cita-citanya.

Mahathir Bongkar Misi Mustahil BN


Tetapi Dr Mahathir hari ini mempertikaikan Khaled yang mendakwa pembelian hartanah oleh warga China bagi memenuhi keperluan mendapatkan tempat tinggal sementara terutama pada musim sejuk.

“Sudah ada syarat dan perjanjiankah?” soal pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu.

Mahathir Bongkar Misi Mustahil BN. “Bolehkah kita gambarkan 700,000 orang terbang ke Johor untuk tinggal 3 bulan, dan tinggal bandaraya Iskandar JB kosong selama 9 bulan. Masuk akal?” - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan