Tuesday, 22 November 2016

Ustaz Kazim Elias Saman Siapa Pulak Ni

Ustaz Kazim Elias Saman Siapa Pulak Ni. Pendakwah terkenal, Datuk Mohammad Kazim Elias bertindak menyaman RM8 juta ibu pelajar yang mendakwa menjadi mangsa pencabulan seksual dan seks luar tabii di Maahad Tahfiz Darul Barakah miliknya.

The Malaysian Mirror difahamkan tuntutan saman itu dibuat pada 18 November dan ibu pelajar tersebut baharu menerimanya pada hari ini.

Ustaz Kazim Elias Saman Siapa Pulak Ni. Kazim juga menuntut permintaan maf secara terbuka dalam tempoh 7 hari selain tuntutan ganti rugi atas alasan ia menjejaskan imejnya sehingga sukar mendapat tawaran untuk berceramah dimana kebiasaannya beliau sering muncul di dalam televisyen.

Sementara itu, setelah 3 bulan laporan polis dibuat, setelah 2 bulan kertas siasatan dihantar ke Putrajaya, pihak Jabatan Peguam Negara belum beri kata putus tentang status kes.

Ogos lalu, dakwaan mengenai beberapa pelajar baharu di maahad tahfiz berkenaan dicabul selain berlaku seks luar tabii menjadi viral menerusi WhatsApp.

Ustaz Kazim Elias Saman Siapa Pulak Ni


Ketua Polis Perak Datuk Seri Abdul Rahim Hanafi berkata polis telah mengambil keterangan daripada 10 individu termasuk pelajar, pengadu dan pihak sekolah terbabit.

Ustaz Kazim Elias Saman Siapa Pulak Ni. Menurutnya, kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 377E iaitu merangsang seorang kanak-kanak (di bawah 14 tahun) untuk melakukan sesuatu perbuatan kelucahan melampau yang membawa hukuman penjara sehingga lima tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan. - mm


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan