Monday, 7 November 2016

Tanpa Disangka, Naib Presiden PAS Keluar Kenyataan Ini..

Tanpa Disangka, Naib Presiden PAS Keluar Kenyataan Ini. Pas tidak pernah kesah kalau ditipu oleh Umno sekali lagi dalam isu Rang Undang-undang Akta 355 (RUU 355), kata naib presidennya, Idris Ahmad.

Ketika berceramah di Kuantan malam tadi, Idris yang juga ahli parlimen Bukit Gantang berkata, Pas dan rakyat negara ini sudah lama ditipu oleh BN.

"Kita dah pilihan raya 13 kali. Dah 13 kali kita dikencing (ditipu) oleh BN. Sebab tu kita kalah selalu.

Tanpa Disangka, Naib Presiden PAS Keluar Kenyataan Ini. "Jadi kalau kena kencing sekali lagi kita tidak terkejutlah," kata Idris dalam ceramah itu.

Bagi beliau, Pas tidak rugi dikencing oleh Umno tetapi Umnolah yang rugi.

Ini kerana, menurut beliau, ramai ahli dan penyokong Umno khasnya imam-imam masjid sudah menyokong agar Akta 355 ini dipinda bagi meningkatkan bidang kuasa Mahkamah Syariah.

"Jadi jika Umno tipu dengan tidak sokong pindaan ini, Umno yang rugi bukan Pas," kata Idris.

Tanpa Disangka, Naib Presiden PAS Keluar Kenyataan Ini


Idris dipercayai mengulas kemungkinan RUU Akta 355 yang dibentang oleh presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak dibahaskan kali ini.

Pas kini memberikan sepenuh tumpuan untuk memastikan RUU 355 yang dibawanya berjaya sehingga sanggup berbaik-baik dengan Umno, musuh tradisinya selama ini.

Tanpa Disangka, Naib Presiden PAS Keluar Kenyataan Ini


Pas juga tidak menentang skandal puluhan bilion ringgit wang 1MDB yang didakwa melibatkan perdana menteri Datuk Seri Najib Razak dengan alasan tidak ada bukti. - mdIklan
Image
Image
Image
Image
Image
4 comments:

 1. pas tak rugi ?
  Pas berpecah
  ahli yang tinggal hilang semangat
  pas hilang ukhuwah
  pas hilang pendokong yang ikhlas
  pas hilang penasihat yang ikhlas bijak dan berpandangan jauh
  pas hilang integriti dikalangan masyarakat
  pas sudah hilang seri
  pas berkemungkinan hilang kerusi
  untuk enta sahabatku bekas naqibku , kau telah hilang undi ku dan seluruh keluargaku dalam pru14 insyallah ... tak rugi lagi ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aq juga akan pastikan ahli keluarga kuu tidak menmangkah parti pas pada pru 14 nnt...sbb mereka lbh rela di tipu dgn umno...... sedangkan aq tak sanggup di tipu berkali kali dgn umno....

   Delete
 2. Korang pon kne tipu di admin pro umno ni gak..

  ReplyDelete
 3. Islam xrugi klau ko xsokong... yang rugi nya badan nko lah..dol

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan