Wednesday, 2 November 2016

Najib Pecat Pembantu Rumah Dan Tukang Masak Mahathir?

Najib Pecat Pembantu Rumah Dan Tukang Masak Mahathir? Selepas beberapa keistimewaan yang diberikan ditarik balik sebelum ini, kini giliran pembantu rumah dan orang gaji bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pula ditamatkan kontrak oleh kerajaan.

Tindakan terbaharu dipercayai kerana serangan berterusan oleh Dr Mahathir yang mengecam dan menuduh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebagai perasuah dan mencuri duit negara dengan terpalitnya skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Najib Pecat Pembantu Rumah Dan Tukang Masak Mahathir? Pembantu rumah dan orang gaji tersebut sudah berkhidmat dengan Dr Mahathir selama 35 tahun ditamatkan khidmat mereka bermula hari ini.

Perkara tersebut dikongsi dalam beberapa laman Facebook peminat Dr Mahathir.

“Selepas berkhidmat 35 tahun dengan keluarga Tun Dr Mahathir Mohamad, hari ini, tukang masak dan pembantu rumah Tun M antara mereka yang telah ditamatkan perkhidmatan dan kontrak oleh kerajaan. Terima kasih kerana menjaga kami sekeluarga. Jangan lupakan kami ya.”

Najib Pecat Pembantu Rumah Dan Tukang Masak Mahathir?


Tindakan ini bukan kali pertama dilakukan oleh pentadbiran Najib yang tidak senang duduk dengan Dr Mahathir, malah sebelum ini kenderaan pengiring Dr Mahathir juga ditarik balik dan jet peribadi juga ditarik balik.

Berbeza dengan layanan kepada bekas perdana menteri terdahulu, semua keistimewaan ditarik balik daripada Dr Mahathir.

Tindakan tersebut hanya dikenakan kepada Dr Mahathir tapi tidak pula kepada seorang lagi bekas perdana menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi yang masih lagi menikmati layanan keistimewaan daripada kerajaan.

Najib Pecat Pembantu Rumah Dan Tukang Masak Mahathir?


Tun Abdullah tidak termasuk dalam menyerang Najib, sebaliknya memberikan sokongan terbuka kepada Putrajaya walaupun dikaitkan dengan kehilangan berbilion wang negara.Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan