Sunday, 20 November 2016

Mahathir Buat Lawak Di Bersih 5

Mahathir Buat Lawak Di Bersih 5. Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memberi pengiktirafan kepada penunjuk perasaan yang merentasi ibu negara untuk perhimpunan Bersih 5.

“Kita tak takut kerana kita tahu kita tak salah,” katanya kepada 20,000 hadirin yang berhimpun di pusat beli belah KLCC. Beliau menggesa orang ramai supaya menumbangkan kerajaan, yang digambarkan sebagai kejam.

Mahathir Buat Lawak Di Bersih 5. Dr Mahathir, 91, menggesa orang ramai supaya berani, walaupun berdepan pemenjaraan.

Polis menahan 15 aktivis dan ahli politik, termasuk Pengerusi Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah dan ketua Gerakan Baju Merah Jamal Md Yunos.

Dr Mahathir mengingatkan: “Tidak ada penjara yang cukup besar untuk semua yang berhimpun hari ini,” dan kemudian membidas gerakan Baju Merah yang dianggap mahu mencetuskan huru-hara.

Mahathir Buat Lawak Di Bersih 5


Tangkapan dan tahanan reman Jamal, katanya, cuma drama.

“Mereka cuba takut-takutkan kita, tapi kamu semua kuat,” katanya, dan menambah beliau tidak pernah menyaksikan perhimpunan sebesar hari ini dalam 70 tahun sejarah kerjaya politiknya.

Dr Mahathir memegang jawatan perdana menteri selama 22 tahun dari 1981 hingga 2003.

Beliau bertegas mereka yang tidak menyokong pembangkang akan dilihat menyokong kerajaan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Mahathir Buat Lawak Di Bersih 5


“Mungkin ada antara kita di sini yang belum lagi bersama parti pembangkang. Saya rayu tuan puan semua supaya sertai parti pembangkang hari ini. Saya ajak kamu sertai PPBM. PPBM akan bersama semua parti pembangkang tumbangkan Najib.”

Mahathir Buat Lawak Di Bersih 5. Dr.Mahathir merupakan pengerusi parti itu, yang ditubuhkan tahun ini selepas meninggalkan Umno. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan