Thursday, 17 November 2016

Lagi Rahsia Kemewahan Pemimpin PKR Terbongkar?

Lagi Rahsia Kemewahan Pemimpin PKR Terbongkar? Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli menasihati Ketua AMK Ampang Datuk Adam Rosly mengisytiharkan harta dan pendapatannya untuk menutup mulut  Pengerusi Gabungan NGO Malaysia Datuk Seri Jamal Md Yunos.

Beliau berkata, walaupun PKR tidak boleh memaksa Adam mendedahkan asetnya namun dengan pengisytiharan harta itu boleh menyejukkan tindakan pemimpin baju merah itu yang terus mendesak dari mana sumber Adam memperoleh hartanya.

Lagi Rahsia Kemewahan Pemimpin PKR Terbongkar? "Adam cepat isytiharkan harta apa yang hendak disembunyikan dan segala-galanya adalah telus, maka saya fikir ia berhenti di sana. Jika tidak, Jamal akan terus menyewa helikopter.

"Kita tidak akan membenarkan Jamal menunjukkan aksinya dalam isu ini," kata Ahli Parlimen Pandan kepada media di lobi Parlimen hari ini.

Beliau juga berkata Adam ialah ahli baru PKR yang sebelum itu menyertai Pas dan beliau secara peribadi tidak mengenali rapat ahli perniagaan itu.

Apabila ditanya sama ada PKR akan meminta Adam mengisytiharkan hartanya, Rafizi menjelaskan tidak terdapat dalam perlembagaan parti memaksa ahli berbuat demikian terutamanya jika dia tidak memegang jawatan dalam kerajaan.

Lagi Rahsia Kemewahan Pemimpin PKR Terbongkar?


Beliau menambah, jika aduan diterima berkaitan kekayaan Adam, Lembaga Disiplin PKR akan memanggil beliau untuk disoal siasat sebelum menyampaikan keputusan kepada Majlis Tertinggi parti.

Bagaimanapun Rafizi berkata setakat ini tidak ada aduan diterima mengenai harta yang dimiliki Adam.

Beberapa hari lalu Jamal menggesa Adam menjelaskan bagaimana dia mampu membeli sebuah rumah mewah bernilai RM7juta di Kuala Lumpur pada usia 28 tahun namun Adam menjelaskan rumah itu dibeli dengan harga RM1 juta.

Semalam Jamal juga telah mengundang beberapa petugas media untuk menaiki helikopter bagi membuat pemerhatian udara ke atas rumah Adam di Ampang.

Lagi Rahsia Kemewahan Pemimpin PKR Terbongkar?


Bahkan tinjauan yang dibuat oleh Jamal juga mendapati rumah 'ala Disneyland' itu menggunakan bekalan elektrik curi dan perkara itu turut akan dilaporkan Pemuda Umno Ampang kepada Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Semalam Umno turut membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat harta yang dimiliki Adam.

Bagaimanapun Adam menjelaskan,  kekayaan itu diperolehi menerusi pelbagai perniagaan yang diwarisi daripada keluarganya.

Lagi Rahsia Kemewahan Pemimpin PKR Terbongkar? Terkini dilaporkan juga dua buah lagi rumah milik Adam menjadi viral di media sosial. Rumah tersebut berada di Putrajaya dengan nilai RM500,000 dan di Saujana Elite Ampang bernilai RM700,000. - md
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

  1. AsSalam Sdra,

    Cuba kita check pulak Jamal punya harta. Buat 23 kedai Ikan Bakar Sekincan mana dapat duit, dia pun pernah buka Supermarket Ikan kat Setiawangsa depan Sekolah Rendah. Semua tutup & anggaran kerugian berjuta.Jual kereta mewah pun tak laku. Sekarang buka Resort kat Sekincan. Puloh2 juta mana dapat?
    Sapa2 bolih upload rumah & kereta2 dia.

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan