Wednesday, 19 October 2016

TV3 Berbohong Lagi.. Dakwa Presiden PAS Sokong GST

TV3 Berbohong Lagi.. Dakwa Presiden PAS Sokong GST. Nampaknya TV3 masih tidak serik walaupun sudah berulang kali diarah bayar ganti rugi oleh mahkamah kerana memfitnah.

Terbaru kenyataan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang di parlimen dikatakan telah diputar belit, di mana hanya sebahagian ucapannya diambil agar kelihatan kononnya beliau menyokong Cukai Barangan dan Perkhidmatan, GST.

TV3 Berbohong Lagi.. Dakwa Presiden PAS Sokong GST. Sebuah gambar paparan TV3 yang menunjukkan gambar TG Hadi sedang berucap di parlimen tersebar secara meluas selepas waktu siaran Buletin Utama TV3 malam ini.

Gambar yang memaparkan tulisan "GST  terbukti berkesan — Presiden PAS," membayangkan kononnya TG Hadi menyokong cukai GST, telah mengundang kritikan di media sosial. 

Ramai yang mempertikai dan mengkritik TG Hadi kerana terkeliru dengan putar belit TV3 itu.

TV3 Berbohong Lagi.. Dakwa Presiden PAS Sokong GST


Bagaimanapun Ahli Parlimen Sepang, Hanipa Maidin yang ada di dewan Rakyat ketika TG Hadi berucap tampil mendedahkan putar belit tersebut melalui akaun facebooknya. 

Menurut Hanipa, TV3 telah memutar belitkan ucapan YB Marang (Hadi Awang) kononnya beliau menyokong GST.

TV3 Berbohong Lagi.. Dakwa Presiden PAS Sokong GST
TV3 Berbohong Lagi.. Dakwa Presiden PAS Sokong GST. Hanipa turut mendakwa secara keseluruhan ucapan Hadi tidaklah menyokong GST meskipun dalam mukadimah ucapannya ada mengatakan bahawa tidak dapat dinafikan GST adalah mekanisme yang berkesan untuk mengutip cukai dan selesaikan masaalah orang tak bayar cukai. - Milo SuamIklan
Image

Image

No comments:

Post a comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan