Thursday, 27 October 2016

PM Thailand Kritik Najib?

PM Thailand Kritik Najib? Perdana Menteri Thailand Jeneral Prayut Chan-o-cha menafikan mempunyai akaun Twitter atas namanya yang membuat kenyataan mengkritik rakan sejawatannya dari Malaysia, Datuk Seri Najib Razak.

Bercakap pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Kabinet mingguan di Rumah Kerajaan hari ini, perdana menteri berkata beliau dan Najib sahabat yang rapat.

PM Thailand Kritik Najib?  “Untuk laman web (akaun Twitter) yang didaftarkan dengan nama saya, saya tidak pernah ada (akaun Twitter).

“Saya dan perdana menteri Malaysia, kami kawan rapat,” katanya dan menambah sebagai pemimpin dalam Asean, beliau mematuhi prinsip kumpulan serantau itu yang tidak campur tangan dalam hal ehwal dalaman negara anggota.

“Kami berdua (Prayut dan Najib) adalah pemimpin negara, oleh itu banyak perkara urusan dalaman, jadi ia akan diselesaikan oleh negara itu sendiri berdasarkan prinsip Asean,” katanya.

PM Thailand Kritik Najib? 


Najib dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor berada di Bangkok pada 21 dan 22 Oktober lepas untuk memberi penghormatan terakhir kepada mendiang Raja Bhumibol Adulyadej di Grand Palace.

Raja itu mangkat pada 13 Oktober setelah gering sekian lama.

Prayut menasihatkan orang ramai supaya tidak terpedaya dengan akaun Twitter palsu itu.

PM Thailand Kritik Najib? 


Beliau berkata berdasarkan pemeriksaan, beliau mendapati kejadian serupa turut berlaku di negara lain. - FMT
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan