Friday, 28 October 2016

Apabila Speaker Dewan Rakyat Cuba Backup Najib

Apabila Speaker Dewan Rakyat Cuba Backup Najib. Bekas anggota Kabinet yang terlibat dalam perbahasan Bajet 2017 mungkin telah melanggar sumpah kerahsiaan, kata Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

"Pasal apa yang saya dengar kelmarin, keputusan kabinet konon tidak dilaksanakan. Itu adalah informasi dalam kabinet," kata Pandikar pada sidang akhbar di bilik resepsi parlimen hari ini.

Apabila Speaker Dewan Rakyat Cuba Backup Najib. Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas sama ada ucapan-ucapan oleh bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, bekas menteri kewangan kedua Datuk Seri Husni Hanadzlah dan bekas menteri pembangunan luar bandar dan wilayah Datuk Seri Shafie Apdal telah melanggar mana-mana peraturan dewan.

Ini kerana ketiga-tiga ucapan mereka menyentuh mengenai dakwaan skandal 1MDB.

Apabila Speaker Dewan Rakyat Cuba Backup Najib


Muhyiddin dalam ucapannya semalam menegaskan bahawa kabinet tidak berunding mengenai pembentukan 1MDB dan merahsiakan kedudukan kewangannya sehingga skandal itu meletus.

Pandikar berkata, dalam pengalamannya sebagai bekas menteri sendiri, anggota-anggota kabinet perlu mengangkat sumpah kerahsiaan.

Apabila Speaker Dewan Rakyat Cuba Backup Najib


"Kita tak akan menzahirkan kepada sesiapa. Tak boleh bisik kepada bini pada waktu malam," katanya. - Malaysiakini

Iklan
Image
Image
Image
Image
Image

No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan