Tuesday, 6 September 2016

Berita Mengejutkan Seluruh Pemerhati Politik

Berita Mengejutkan Seluruh Pemerhati Politik. Sekiranya bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan anak didiknya, Datuk Seri Anwar Ibrahim bergabung tenaga sekali lagi, mereka akan saling ‘berbunuh’ akhirnya seperti dulu.

Begitu pendapat Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Idris Haron mengulas pertemuan antara Mahathir dan Anwar selepas 18 tahun.

Idris beritahu FMT pertemuan itu hanya mendedahkan betapa terdesaknya Mahathir sekarang ini.

Berita Mengejutkan Seluruh Pemerhati Politik. “Mahathir sangat terdesak. Anwar tidak akan lupa perbuatan Mahathir pada 1998.”

Idris, yang juga ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno berkata sekiranya kedua bekas pemimpin Umno itu kembali bersatu, luka lama akan berdarah kembali.

Beliau menambah Umno tidak perlu bimbang gabungan tenaga dua ahli politik itu kerana mereka tidak lagi relevan.

Berita Mengejutkan Seluruh Pemerhati Politik


Beliau menambah sekiranya Mahathir benarkan Anwar jadi perdana menteri 18 tahun dulu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan tetap berada dalam struktur, dan mungkin menjadi perdana menteri jua.

Awal hari ini, Mahathir tampil ke pendengaran permohonan Anwar untuk mengantung perlaksanaan Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) di Mahkamah Tinggi hari ini.

Berita Mengejutkan Seluruh Pemerhati Politik. Mahathir, 91, tiba sekitar jam 3 petang bersama Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Azmin Ali, bekas pemimpin Umno Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan, dan Naib Presiden PKR Tian Chua.
Iklan
ImageNo comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan