Wednesday, 10 August 2016

Berita Gembira Buat Penyokong Tegar BN

Berita Gembira Buat Penyokong Tegar BN. Perniagaan dalam talian mungkin akan dikenakan cukai bagi mewujudkan persaingan yang adil antara perniagaan dalam talian dan bukan dalam talian, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Johari Abdul Ghani

"Syarikat yang menyediakan platform perniagaan digital menjana pendapatan berbilion ringgit, namun tidak membayar cukai kerana ketiadaan struktur percukaian untuk perniagaan jenis ini. 

Berita Gembira Buat Penyokong Tegar BN.  "Kerajaan bukan tidak mahu menggalakkan mereka, tetapi mahu mewujudkan peluang yang sama rata untuk semua pihak yang menjalankan perniagaan dan mewujudkan peluang pekerjaan," katanya, lapor Free Malaysia Today.

Namun, beliau berkata perlaksanaan cukai itu kelak boleh membantutkan pertumbuhan kebanyakan perniagaan kecil. 

"Jika cukai dikenakan ke atas mereka, ia akan menyukarkan mereka untuk berkembang. 

Berita Gembira Buat Penyokong Tegar BN


Saya berpendapat bahawa perlaksanaan cukai itu tidak seharusnya menganggu perniagaan kecil yang mahu melakukan perniagaan dalam talian," katanya. 

Menurut Johari, kerajaan telah membentuk satu kumpulan untuk mengkaji perkembangan percukaian dalam ekonomi digital dan perkongsian. No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Artikel Berkaitan