Monday, 1 April 2019

Cara Bayar Ansuran Kereta Honda Accord Tanpa Guna Duit Gaji

Cara Bayar Ansuran Kereta Honda Accord Tanpa Guna Duit Gaji. Inilah peluang anda menjadikan angan-angan kepada kenyataan. Ramai orang minat beli kereta, tapi tak mampu kerana gaji tak cukup. Jadi tinggal angan-angan.

Mengapa tidak menukarkan angan-angan menjadi realiti?

Tuhan kan dah berfirman yang bermaksud 'Tuhan tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum itu sendiri mahu berubah'.

Cara Bayar Ansuran Kereta Honda Accord Tanpa Guna Duit Gaji. Pernah dengar lagu "Fikirkan Boleh?" Cuba dengar ini. Cerita Seorang Kawan Berangan Nak Beli Honda Accord

Saya nak syer cerita kawan saya Kasim yang bercita-cita hendak membeli sebuah Honda Accord. Beliau bergaji RM3,500 sebulan dan duduk di KL memang tak mampu nak beli kereta Honda.

kasim sudah beristeri tapi tak bekerja, ada anak kecil dua orang dan menyewa sebuah apartment dengan sewa RM1,300.di Wangsa Maju. Memang tak cukup gaji RM3,000 sebulan belum masuk makan minum dan pakaian.

Satu hari saya terjumpa Kasim di Bandar Sri Permaisuri Cheras dan mengajak beliau di restoren mamak Kayu, Dia melihat saya memakai kereta Honda Accord yang saya park depan kedai mamak tu.

Dia kata, "bestnya pakai Honda Accord, tapi tak mampu beli."

Saya kata, 'senang je kalau tahu jalannya'.

Kasim kata dia nak tahu, "kalau berbaloi tentu nak tahu caranya," katanya.

Langkah pertama, saya suruh Kasim pergi ke show room Honda dan dapatkan maklumat yang berkaitan.

Selepas beberapa hari, beliau jumpa saya dengan membawa maklumat berikut:

- Model Honda Accord 2.0 VTi-L
- Anggatan harga: RM149,000
- Downpayment: RM14,900 (10%)
- Pinjaman bank: RM134,000
- Kadar Faedah: 3%
- Tempoh Pinjaman: 8 tahun
- Ansuran bulanan: RM1,700

Dipendekkan cerita Kasim memerlukan RM1,700-RM2,000 sebulan bagi membayar loan kereta.

Cara Bayar Ansuran Kereta Honda Accord Tanpa Guna Duit Gaji




Webkhas Bagi Pelanggan Memberi Email Untuk Melanggan. Mulakan Tugas Dengan Mengumpul Email Pelanggan.

Saya kata langkah pertama Kasim ialah mengumpul email prospek. Dia tanya saya "nak buat apa dengan email orang?"

Saya kata, bila ada 1,000 email maknanya ada 1,000 prospek yang menunggu menjadi pembeli barangan kita, baru dapat untung RM1,700-RM2,000 sebulan.

Cara mengumpul email prospek ialah dengan kita memberi laman webkhas ini kepada seberapa ramai prospek yang menerangkan kebaikan produk atau mahu menjana pendapatan. Webkhas ini disediakan oleh syarikat Rahman Basri.

Saya terangkan kepada Kasim ada banyak tempat kita boleh promosikan webkhas ini, dan cara yang paling senang ialah whatsapp ke dalam group atau group telegram, samada secara individu atau kumpulan.

Cara kedua ialah dengan membuat posting pada Facebook dan group Facebook yang ramai pengikutnya, dan cara ketiga ialah dengan emailkan webkhas ini kepada kawan-kawan.

Siapa Yang Menjual dan Siapa Yang membuat Susulan?


Cara Bayar Ansuran Kereta Honda Accord Tanpa Guna Duit Gaji


Kasim membuat pertanyaan yang menarik - "selepas prospek memberi email, apa yang terjadi?"

Selepas prospek memberi email, Sistem Jualan Pro (SJP) yang dimiliki oleh usahawan Rahman Basri akan mengemailkan info produk dan peluang pendapatan yang ditawarkan oleh SJP.

Ikut statistik syarikat, 1-3% prospek akan membeli barangan atau join SJP sebagai agen affiliate apabila kali pertama menerima email.

Bilangan yang membeli akan bertambah kepada 10%-30% bila kita membuat banyak kali susulan email dengan prospek.

Dengan menyertai SJP, saya kata kepada Kasim yang beliau tidak perlu menjual atau membuat susulan dengan prospek kerana SJP akan melakukan semua kerja hingga terjual (close sale).


Masa bercuti pun duit masuk dengan cek email. Berapa Banyak Untung Komisyen Dapat?

Saya kata kat Kasim, "untung ialah 40% satu produk, atau lebih kurang RM40."

Mengikut usahawan Rahman Basri, apabila usahawan affiliate mempunyai 1,000 orang prospek dan jangkakan 5% (lebih konservatif dari 10-30%) akan membeli produk affiliate, maka komisyen ialah RM2,000 sebulan. 

Lihat kiraan berikut:
5% x 1,000 x RM100 x 40% = RM2,000; di mana harga produk affiliate ialah RM100 dan komisyen 40%.

Cara Bayar Ansuran Kereta Honda Accord Tanpa Guna Duit Gaji


Untuk dapat 1,000 email bergantung kepada perancangan dan usaha anda. Jika target 100 email sebulan, 10 bulan dah dapat 1,000 email.

Pendapatan Level 2

Pendapatan komisyen pasif Kasim tidak setakat 40%. Malah, Kasim akan mendapat tambahan pendapatan pasif 20% kerana ada pembeli kasim yang berminat dan join member SJP ini.

Contoh:

1. Anda (Kasim) join...

2. Ahmad join dengan Kasim. Kasim dapat RM40 sebab Ahmad membeli produk melalui Kasim, iaitu RM100 x 40%.

3. Lim join dengan Ahmad, Ahmad dapat RM40 bila Ahmad jual kat Lim. Kasim dapat RM20 (RM100 x 20%) sebab Ahmad join dengan Kasim.

Bila ramai orang macam Lim join dengan Ahmad, cuba bayangkan potensi pendapatan pasif yang Kasim akan dapat!


Jom sama-sama kita buat. Jom Join Dengan Kami Sekarang.

Sementara program affiliate ini masih panas, inilah peluang bagi anda menyertainya. Jangan menyesal rakan anda join dengan orang lain.

Artikel ditulis oleh:
Abd Rahaman Rasid
abdrahaman@gmail.com.







1 comment:

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...