Sunday, 3 March 2019

Tun Mahathir Dedah Punca Kekalahan PH Di PRK Semenyih

Tun Mahathir Dedah Punca Kekalahan PH Di PRK Semenyih. Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad mengakui kerjasama antara Umno dan PAS telah membawa kemenangan kepada BN pada pilihan raya kecil (PRK) Semenyih.

"Kali terakhir kami menang (kerusi DUN Semenyih) pada pilihan raya umum ke-14 adalah kerana PAS dan Umno terbahagi dan oleh itu, mereka tidak dapat mencapai jumlah yang baik," katanya kepada media dalam sidang akhbar selepas merasmikan Hari Landskap Kebangsaan 2019 di Putrajaya.

Tun Mahathir Dedah Punca Kekalahan PH Di PRK Semenyih.  Bagaimanapun, Mahathir menegaskan hubungan tidak akan memberi manfaat kepada PAS pada pilihan raya umum akan datang.

"Mereka boleh kerjasama dalam PRK. Kerana menang kalah tak penting. Tapi dalam PRU mereka tak boleh kerjasama. Kalau kerjasama, PAS tak ada apa-apa lah," katanya.

Semalam BN menguasai semula Semenyih selepas calonnya, Zakaria Hanafi memenangi PRK berkenaan dengan memperoleh majoriti 1,914 undi. 

Tun Mahathir Dedah Punca Kekalahan PH Di PRK Semenyih


Zaakria memperoleh 19,780 undi mengatasi calon PH, Muhammad Aiman ​​Zainali (17,866 undi), calon PSM Nik Aziz Afiq Abdul (847 undi) dan calon bebas Kuan Chee Heng (725 undi). 




Iklan


Image
Image
Image
Image
Image



15 comments:

  1. PAS tak ada apa2 pun tak mengapa. Yang penting bagi PAS Malaysia tidak di perintah oleh DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAP pulak mmcm mana pun tak mau kamu semua sebab PAS Hudud. Berseteru amat sangat. Camana PAS nak dapat peluang merintah Malaysia?

      Delete
  2. Tol free pukul 11 mlm sampai 5 pg tu kelakar ler. Hisap rokok bawah pokok 10 kaki dari gerai makan lagi kelakarrr.

    Dah ler. Teman nak bawak uber bayor ptptn ngan saman AES. Teman nak beli kasut hitam anak teman..he33

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg dibangga oleh nobita tol free pkl 11 hingga 5 pagi.Bapak segala TOLol pulak asyik nak selamatkan wadah yg diciptanya suatu ketika dulu.Perjanjian konsesi TOLol ciptaan pm ke4 yg berat sebelah yg menguntungkan kroni dan proksi tetapi menyusahkan rakyat.
      Sepatutnya perjanjian adalah bila modal diperolehi semula....jangan naikkan tolol.Cukuplah dpt untung utk bayar gaji dan selenggara lebuhraya.Ini tidak...asyik nak naik jer.Menyusahkan rakyat.

      Belum lagi cerita ttg harga barang semakin naik.Konon dgn sst boleh turun.
      BANGANG!!!!
      Menteri yg jaga telur pon gagal menangani harga telur yg semakin naik.
      Hanya tahu nak jaga tulur sendiri jer...
      Cakap bukan main hebat...telur tak terjaga!!!!
      Cari org lain jadi menteri telur...mat sabu atau nobita ker

      Delete
    2. Habaigh, gomen dah tarak duit nak buat h'way, prebet buat, kena tol ler.

      Tamah lagi sekarang, Najib dah sebag RM2.6 billion dari 1MDB, gomen kena bayor hutang 1MDB dll, Najib dah bikin hutang negara hingga RM1 trillion, nak buat ECRL, High Speed Rail ke Spore pulak, mana ada duit?

      Semua nya Najib punya pasal.

      Delete
    3. Bangang!!!
      Aset 1mdb lebih bnyk dpd hutang...
      Hutang rm26b...aset rm42b
      Jual aset...setel hutang!!!!
      Kenapa nak heboh jd rm1trillion...
      Bangang punyer statement...

      Ko tak baca laporan bank negara ker???
      Atau ko dah nak mampos teguk kencing pekat tua kutuk tu???

      Dulu bmf forex hilang rm32b..perwaja rm10b tapi takda pon tua kutuk tu kata negara bangkrap..

      TolOL...kaji dulu perjanjian konsesi TOLol sblm bangang tu sign...
      Sepatutnya win win situation dan bukannya sblh pihak jer...bangang betul!!!

      Delete

    4. Bukan main lagi kau cakap berdengang berdengung. Sekolah mana kau dulu?

      Kau yang nak orang percaya apa kau cakap, ngapa tak kasi links kpd laporan bank negara yang kata begitu? Kau tipu ajer berdengang dengung yer?

      Delete
  3. Btoi tu.yg penting melayu dan islam menang..

    ReplyDelete
  4. Org tua inilah yg kuat hina pas.Mentang2 tv n akhbar dia pegang.Mentang2 ISA jadi kekebalan mrk.Sejarah pghinaan tua kutuk nie tak mampu dibayangkan.
    Skrg pemimpin2 sekapal dgn dia dah jadi satu pasukan.Lantak korang...asal bahagia.

    Yakin dan percaya pemimpin2 umno dan pas skrg lebih baik mulut dan hatinya dalam mencatur sesuatu demi agama..bangsa dan negara.
    Islam adil kepada semua....
    Tak seperti tua kutuk tu....
    Negeri pembangkang ditindas dan dipulau serta dibenci...
    Ada pm najib yg mampu memberi pembangunan tanpa mengira fahaman politik di negeri pembangkang dikutuk..dihina dan difitnah.
    Pm yg ada serupa pm ke4....tiada beza!

    Mana janji royalti???
    Takkan sampai mampos nak bawak janji tu pegi kubur????
    Jangan bersandiwara dgn hutang trillion2 tu...
    Ko ingat rakyat bodoh mcm nobita tak pandai baca laporan bank negara.Udah2 ler nak salahkan org lain wahai kaki kencing pekat!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orag tua dan tak berapa tua PAS pun rasuah jugak. Di rasuah Najib RM90 juta. Saman Clare Brown Sarawak Report, tarik balik pulak. Mana ada maruah camtu.

      Hah kau, SPRM dah mula siasat depa yang terima RM90 juta tu. Aritu menggeletar, pigi jumpa orang tua 93 tahun, janji nak sokong, tapi sokong Ameno di Semenyih. Kebetulan pula, SPRM pun giat ler menyiasat. Ingat, kebetulan, yer.

      Delete
    2. Bukti kasilah beb. Orang dah muak dengan fitnah ni. Tapi liberal dan kerjasama dengan kafir bukan fitnah tapi nyata.

      Delete
    3. Bila SPRM bawah keRAjaan bau hancing menyatakan tiada rm90juta masuk akaun pas.....nak percaya siapa lagi?????
      Klu hadi bongkar cerita sebenar kenapa batal saman...mgkin ada puaka tua mati kena serangan jantung.
      Biarlah macai2 terjun dgn labunya yg penting rakyat dah muak kena kencing pekat.

      Delete

    4. Kamu tak baca ke bahawa SPRM sedng siasat pemimpin2 PAS? Kereta mewah, lot kedai bernilai RM2.2 juta di rampas.

      Akaun PAS tak masuk RM90 juta tak semesti nya Naiib tak kasi wang itu. Di masukkan nya ke akaun Pak2 Lobai.

      Nah, baca ini - Dana RM90 juta: SPRM rampas kereta mewah, beku akaun bank ...
      https://www.mstar.com.my/lokal/semasa/2019/.../sprm-pemimpin-p...

      Delete
  5. Bila lg nak dakwa 1mdb. Takkan dok bising dalam media jer. Tu mamak mahathir punya skandal - perwaja, port kelang, forex bla bla bla, dah terlampau kaya mamak tu. Habis dikaut harta rakyat malaysia terutama org melayu, Kaki pelingkup rakyat, tamak dan haloba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu beruk2 haprak berdegar2 kata nak penjarakan mahdey krn salahguna kuasa dan rasuah.
      Mgkin lakonan hiba penuh tangisan taubat lahum dia menyebabkan beruk2 haprak memaafkannya....
      Kemungkinan bro...hihihi
      Melayu mudah lupa...hihihi

      Delete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...