Monday, 4 February 2019

Betul Ke Kisah Sarawak Report?

Betul Ke Kisah Sarawak Report? Aktivis politik, Khairuddin Abu Hassan membidas dakwaan bahawa Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad telah membayar yuran guaman editor Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown.

Khairuddin merujuk kepada suatu poster yang memaparkan dakwaan berkenaan yang menyebut sumber maklumat datang daripada dirinya. 

Betul Ke Kisah Sarawak Report? Beliau mempersoalkan masa poster itu disebarkan. Poster itu juga mendakwa Mahathir membayar Rewcastle-Brown sebanyak RM10 juta bagi mengeluarkan bahan pada laman web Sarawak Report.

Khairuddin turut menyifatkan poster itu sebagai "fitnah" dari golongan "yang sudah bankrap buah fikiran."

"Poster palsu ini diviralkan di saat Abdul Hadi Awang sudah kecut perut dan mohon penyelesaian saman Sarawak Report di luar mahkamah.

"Kenapa Haji Hadi Awang minta penyelesaian di luar kamar mahkamah sekiranya selama ini parti PAS mendakwa Clare Brown memfitnah mereka?," Soalnya dalam suatu kenyataan hari ini.

Betul Ke Kisah Sarawak Report? 


Tak perlu balik artikel

Khairuddin merujuk keputusan PAS untuk menyelesaikan perkara itu di luar mahkamah selepas memfailkan saman fitnah terhadap Rewcastle-Brown mengenai tulisan yang mendakwa PAS menerima RM90 juta daripada BN.

Rewcaslte-Brown berkata beliau tidak perlu menarik balik artikel berkenaan walaupun saman PAS telah diselesaikan di luar mahkamah.

"Clare brown seorang aktivis yang berprinsip dan tidak pernah menerima upahan dari sesiapapun.

Betul Ke Kisah Sarawak Report? 


Duit dia sendiri pun mungkin makan dah tak habis.

"Hari ini merupakan kemenangan buat Sarawak Report kerana setiap penulisannya itu mempunyai asas serta fakta yang kukuh," katanya.

Betul Ke Kisah Sarawak Report? PAS menjelaskan tindakan menyelesaikan kes saman itu di luar mahkamah kerana kos guaman yang tinggi dan tidak mahu "membebankan" anggotanya. - malaysiakini



Iklan


Image
Image
Image
Image
Image



9 comments:

  1. Mamat presideng parti ehem-ehem dh hancus kredibilitinya
    Yg masih duk puja mamat tu sebagai olamak, hanya la walaun-walaunta yg berotak udang.
    Hang takde bakat kepimpimpinan pun, lebih baik hang duk ngajar di masjid surau cukup laa.
    Kalau hang masih lagi duk pegang jawatan presideng tu, betoi-betoi muka hang jenis kulit tebal, takde rasa malu sikit habuk pun.

    ReplyDelete
  2. dah habis lebih rm2juta baru sedar saman dia byk guna duit. seblum tu tak ada ke peguam2 pasa buat kajian? kes boleh menang ke atau tidak; belanja brp byk; dan jangkamasa kes.

    dah dekat tarikh perbicaraan baru nak tarik balik? hentilah menipu konon tak nak bebankan ahli. yg enjoi rembat rm90juta adalah kamu semua bukan ahli2 yg derma dlm tin tu...

    ReplyDelete
  3. tak baik kata Haji Hadi rembat duit tu...1. kes tu tak di bicara pun...mungkin ada bukti tapi mahkamah tak putuskan..sbb dah di tarik balik... 2. biarlah pemimpin Pas jwb depan Allah nanti jika dia org ada rahsuah...terima duit rasuah...tipu ahli...

    yg tak berkenaan jgn babitkan diri.

    ReplyDelete
  4. baru selang berapa minggu jer si Hadi tuh ke England tempohari....iya tidak? Ada juga yang beralasan Hadi ke England tuh nak semak kes saman SR tuh ler macam gitu ler dengar nya...so sekarang nampak macam holiday jerrrr......waktu ke England...fitnah ker tuh Hadi ke England memang sahih....tapi tujuan dan alasan??? Ingat tak di forum ntah apa makna dan tujuan ada sekor mamat DAP dikatakan mengganggu forum tuh?

    Ahlul dungu PAS boleh ler tanya diri k?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. .tarik balik saman, of coz semua yuran guaman Clare, PAS yg bayar..wakakaka..blom lagi duit pampasan..wakakakaka..ingat selesai kes cuma pakai lendir celah kangkang hadi ke.??..ingat Clare nak terima ke kalo PAS trading gambar pelir ala2 muka Mokhtar senik ke.??....BODO PUNYA PASaun..wakakakaka.

    ReplyDelete
  7. Sila baca artikel:

    How Hadi Contradicted Himself And PAS Officials During Court Case

    Pas dah kantoi. Checkmate!

    ReplyDelete
  8. Kalau tak cukup duit nak saman, PH boleh bantu -demi maruah orang Islam

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...