Tuesday, 12 June 2018

Gempa Bumi Bakal Berlaku Julai Ini?

Gempa Bumi Bakal Berlaku Julai Ini? Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau tidak tahu-menahu mengenai kemungkinan berlaku rombakan kepemimpinan dalam Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Perdana menteri sebelum itu ditanya mengenai khabar dilaporkan media luar bahawa Ketua Polis Negara Tan Sri Mohamad Fuzi Harun akan digantikan.

Gempa Bumi Bakal Berlaku Julai Ini? Ia selaras dengan perubahan kerajaan pusat yang kini dikuasai Pakatan Harapan.

Memetik sumber tidak dinamakan akhbar Singapura The Straits Times berkata rombakan itu akan dilakukan bulan depan.

Ditanya pada sidang media di Tokyo, Jepun, Dr Mahathir memberikan jawapan ringkas mengenai isu berkenaan.

"Saya tak tahu apa-apa mengenainya," kata beliau.

Gempa Bumi Bakal Berlaku Julai Ini?


Semalam Malaysiakini melaporkan ada beberapa pegawai kanan PDRM akan digugurkan sebagai langkah kerajaan baru “membersihkan” agensi penguatkuasaan itu.

Memetik laporan The Straits Times turut ada dalam senarai pertukaran itu ialah Mohamad Fuzi sendiri.

Tiga jabatan yang terpalit dengan kes rasuah pula dijangka dimansuhkan dengan beberapa pegawainya akan dipecat.

Tiga jabatan yang didakwa bakal dimansuhkan itu ialah Pasukan Tindakan Khas Antimaksiat, Judi dan Gengsterisme (STAGG), Pasukan Petugas Khas Jenayah Terancang (STAFOC) dan Pasukan Khas Taktikal Perisikan Narkotik (STING).

Gempa Bumi Bakal Berlaku Julai Ini?


“Ya, gempa 8.5 Richter akan berlaku Julai ini,” kata sumber.

Mohamad Fuzi dilantik ke jawatan berkenaan secara rasmi pada 4 Sept 2017 bagi menggantikan Tan Sri Khalid Abu Bakar yang bersara.

Malaysiakini tidak dapat mengesahkan sendiri dakwaan dalam laporan berkenaan. - malaysiakini
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image3 comments:

 1. Howdy superb website! Does running a blog like this require a great deal of work?
  I've no understanding of computer programming however I was hoping to start
  my own blog soon. Anyways, should you have any suggestions or tips for new blog owners
  please share. I know this is off topic but I simply wanted to ask.
  Appreciate it!

  ReplyDelete
 2. mcm2 team ada, tapi takda apa hasil yg memuaskan, dadah berleluasa, jenayah terancang dan kumpulan kongsi gelap mcm cendawan tumbuh.

  ReplyDelete
 3. BERITA BAIK!!!

  Nama saya Dian Pelangi dari Jakarta di Indonesia, saya seorang pereka fesyen dan saya ingin menggunakan medium ini untuk memberitahu semua orang supaya berhati-hati mendapatkan pinjaman di internet, begitu banyak pemberi pinjaman di sini adalah penipuan dan mereka berada di sini. menipu anda dengan wang susah payah anda, saya memohon pinjaman kira-kira Rp900,000,000 wanita di Malaysia dan saya kehilangan kira-kira 29 juta tanpa mengambil pinjaman, saya membayar hampir 29 juta lagi saya tidak mendapat pinjaman dan perniagaan saya Mengenai terhempas kerana hutang.

  Memandangkan pencarian saya untuk syarikat pinjaman peribadi yang boleh dipercayai, saya melihat iklan dalam talian lain dan nama syarikat adalah SYARIKAT PINJAMAN DUNIA. Saya kehilangan 15 juta dengan mereka dan hingga hari ini, saya tidak pernah menerima pinjaman yang saya cadangkan.

  Tuhan menjadi kemuliaan, kawan-kawan saya yang memohon pinjaman juga menerima pinjaman sedemikian, memperkenalkan saya kepada sebuah syarikat yang boleh dipercayai di mana Puan Christabel bekerja sebagai pengurus cawangan, dan saya memohon pinjaman sebesar Rp900,000,000 dan mereka meminta kepercayaan saya, Dan setelah mereka selesai mengesahkan butiran saya, pinjaman itu telah diluluskan untuk saya dan saya fikir ia adalah jenaka, dan mungkin ini adalah salah satu tindakan menipu yang membuat saya kehilangan wang, tetapi saya terkejut. Apabila saya mendapat pinjaman saya kurang dari 6 jam dengan kadar faedah yang rendah 1% tanpa cagaran.

  Saya sangat gembira bahawa Tuhan menggunakan kawan saya yang menghubungi mereka dan memperkenalkan saya kepada mereka dan kerana saya diselamatkan daripada membuat perniagaan saya melompat di udara dan dibubarkan dan kini perniagaan saya terbang tinggi di Indonesia dan tiada siapa yang akan mengatakannya Dia tidak tahu mengenai syarikat fesyen.

  Jadi saya nasihat semua orang yang tinggal di Indonesia dan negara-negara lain yang memerlukan pinjaman untuk satu tujuan atau lain untuk sila hubungi
  ibu christabel melalui e-mel: (christabelloancompany@gmail.com)

  Anda juga boleh menghubungi saya di e-mel saya: (lianmeylady@gmail.com) dan Sety memperkenalkan dan bercakap tentang christabel, dia juga mendapat pinjaman baru dari christabel, anda juga boleh menghubunginya melalui e-melnya: permatabudiwati@gmail.com Sekarang, semua Saya akan cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman yang saya hantar terus ke akaun mereka setiap bulan.

  Satu perkataan kepada orang bijak sudah cukup


  Terima kasih sekali lagi kerana membaca kesaksian saya, dan semoga Tuhan terus memberkati kita dan memberi kita kehidupan yang panjang dan makmur dan semoga Tuhan melakukan pekerjaan yang baik dalam hidup anda.

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...