Thursday, 22 March 2018

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?  Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB Arul Kanda Kandasamy membidas cabaran Lim Kit Siang untuk bertanding pada pilihan raya akan datang, selepas pemimpin veteran DAP itu mengkritiknya kerana menganjurkan jelajah berkenaan syarikat bermasalah itu tanpa menjawab di Parlimen.

“Saya seorang profesional, bukan ahli politik,” kata Arul apabila dihubungi FMT.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut? Lim hari ini menyoal Arul kerana menyertai siri jelajah untuk menjelaskan isu berkaitan 1MDB, mengatakan isu itu lebih penting dijawab di Dewan Rakyat.

“Saya minta Arul Kanda bertanding pada pilihan raya akan datang atas tiket 1MDB. Bertanding atas tiket Barisan Nasional, atas tiket 1MDB, dan kita lihat apa akan berlaku,” kata Lim.

Arul yang ditugaskan dengan rancangan rasionalisasi 1MDB susulan dakwaan salah urus berkata, beliau menghargai undangan itu dan berasa “rendah hati kerana diambil kira untuk sesuatu yang tanpa ragu-ragu lagi, antara seruan terbesar dalam khidmat kepada rakyat”.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?


“Malangnya, saya terpaksa mengecewakannya dan menolak undangannya,” katanya.

Arul yang bercakap di 9 sesi taklimat mengenai 1MDB baru-baru ini berkata, isu berkaitan syarikat itu berkisarkan perniagaan yang “teruk dipolitikkan”.

“Hakikatnya, saya hanya menjalankan kerja dan tanggungjawab profesional, untuk memberitahu maklumat mengenai 1MDB dan topik berkaitan berdasarkan rekod syarikat dan fakta,” katanya, sambil menambah, sesiapa sahaja boleh menghadiri sesi tersebut.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?


Katanya, tiada apa disembunyikan dan perbalahan sekitar 1MDB termasuk siasatan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ), peranan ahli perniagaan Low taek Jho dan Bandar Malaysia dibincangkan secara terbuka.

“Secara khusus, setiap forum mempunyai sesi soal jawab yang panjang dan terbuka, di mana soalan bersifat mencungkil ditanya dan saya harap, dijawab dengan baik,” kata Arul.

Ahli Parlimen pembangkang mengkritik Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia kerana enggan membenarkan soalan mengenai syarikat itu.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut? Kerajaan sebelum ini mengakui kegagalan 1MDB, tetapi pengkritik mempersoalkan kegagalan mendakwa mana-mana pegawai kanannya. - free malaysia todayIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...