Thursday, 22 March 2018

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?  Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB Arul Kanda Kandasamy membidas cabaran Lim Kit Siang untuk bertanding pada pilihan raya akan datang, selepas pemimpin veteran DAP itu mengkritiknya kerana menganjurkan jelajah berkenaan syarikat bermasalah itu tanpa menjawab di Parlimen.

“Saya seorang profesional, bukan ahli politik,” kata Arul apabila dihubungi FMT.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut? Lim hari ini menyoal Arul kerana menyertai siri jelajah untuk menjelaskan isu berkaitan 1MDB, mengatakan isu itu lebih penting dijawab di Dewan Rakyat.

“Saya minta Arul Kanda bertanding pada pilihan raya akan datang atas tiket 1MDB. Bertanding atas tiket Barisan Nasional, atas tiket 1MDB, dan kita lihat apa akan berlaku,” kata Lim.

Arul yang ditugaskan dengan rancangan rasionalisasi 1MDB susulan dakwaan salah urus berkata, beliau menghargai undangan itu dan berasa “rendah hati kerana diambil kira untuk sesuatu yang tanpa ragu-ragu lagi, antara seruan terbesar dalam khidmat kepada rakyat”.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?


“Malangnya, saya terpaksa mengecewakannya dan menolak undangannya,” katanya.

Arul yang bercakap di 9 sesi taklimat mengenai 1MDB baru-baru ini berkata, isu berkaitan syarikat itu berkisarkan perniagaan yang “teruk dipolitikkan”.

“Hakikatnya, saya hanya menjalankan kerja dan tanggungjawab profesional, untuk memberitahu maklumat mengenai 1MDB dan topik berkaitan berdasarkan rekod syarikat dan fakta,” katanya, sambil menambah, sesiapa sahaja boleh menghadiri sesi tersebut.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut?


Katanya, tiada apa disembunyikan dan perbalahan sekitar 1MDB termasuk siasatan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ), peranan ahli perniagaan Low taek Jho dan Bandar Malaysia dibincangkan secara terbuka.

“Secara khusus, setiap forum mempunyai sesi soal jawab yang panjang dan terbuka, di mana soalan bersifat mencungkil ditanya dan saya harap, dijawab dengan baik,” kata Arul.

Ahli Parlimen pembangkang mengkritik Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia kerana enggan membenarkan soalan mengenai syarikat itu.

Rupanya CEO 1MDB Seorang Pengecut? Kerajaan sebelum ini mengakui kegagalan 1MDB, tetapi pengkritik mempersoalkan kegagalan mendakwa mana-mana pegawai kanannya. - free malaysia todayIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


4 comments:

 1. seperti juga najib, mana ada telur?

  ReplyDelete
 2. boleh pulak botak sebut pasal 1mdb kt luar. kan 1mdb tu perkataan yg haram disebut dimalaysia kerana boleh menjadikan seseorg kafir kalau sebut 1mdb.

  hei botak itu 1mdb berita betul ke palsu? u jgn main2 tau nnti masuk penjara sbb sebar berita palsu.

  ReplyDelete
 3. Nama saya Zara, dari Indonesia saya berjanji untuk berkongsi kesaksian ini kepada Allah dalam hidup saya. 2 minggu yang lalu, saya memerlukan banyak wang, jadi saya memohon pinjaman, kemudian mendapati diri saya dalam tangan yang salah yang mendakwa peminjam pinjaman yang baik di seluruh dunia, tidak mengetahui bahawa mereka semua penipu. Mereka mengutip RM4,000 dari saya dan enggan menghantar pinjaman yang saya minta saya keliru dan kecewa.

  Pada hari yang setia saya pergi ke pasar dan kemudian bertemu kawan lama, saya memberitahu semua perkara yang berlaku kepada saya, maka dalam proses itu dia memperkenalkan saya kepada Mrs. Suzan di mana dia menerima pinjaman sebanyak RM150,000. maka dia memberikan saya e-mail suzaninvestment@gmail.com dan saya menghubungi beliau dengan serta-merta saya pulang ke rumah, dia memberitahu saya peraturan dan peraturan dan saya mengikuti, selepas memproses dokumen dalam masa kurang dari 48 jam, saya menerima pinjaman saya sebanyak RM100,000 .

  Saya yakin dia juga akan senang membantu anda, jadi jika anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman cepat, hanya mendaftar dengan syarikat pinjaman pelaburan Suzan dan anda boleh menghubunginya melalui e-mel: (suzaninvestment@gmail.com ). anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (Zaradam@gmail.com). jika anda mempunyai sebarang keraguan. dia adalah satu-satunya orang yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.

  ReplyDelete
 4. BERITA BAIK!!!Nama saya Kezia Arjuna, saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman supaya berhati-hati, kerana terdapat penipuan di mana-mana, mereka akan menghantar dokumen perjanjian palsu kepada anda dan mereka akan mengatakan tidak ada bayaran pendahuluan, tetapi mereka adalah Idle orang, kerana mereka akan meminta pembayaran yuran lesen dan yuran pemindahan, jadi berhati-hati dengan Syarikat Pinjaman yang palsu.Beberapa bulan yang lalu saya terkejut dari segi kewangan dan terdesak, saya tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman dalam talian. Saya hampir kehilangan harapan sehingga Tuhan menggunakan kawan saya yang merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat handal bernama Puan Kathleen, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp. 900,000,000 (900 juta) dalam masa kurang daripada 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dan kadar faedah hanya 2%.Saya sangat terkejut apabila saya memeriksa baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah yang saya gunakan telah dihantar terus ke akaun bank saya tanpa berlengah-lengah.Kerana saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik, jadi orang boleh mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi ibu yang baik melalui e-mel sebenar: kathleenloancompany1@gmail.com dan WhatsApp Only: {+12093480782}. Dengan rahmat Tuhan, dia tidak akan pernah mengecewakan anda dalam mendapatkan pinjaman jika anda mematuhi perintahnya.Anda juga boleh menghubungi saya di email saya: keziaarjuna@gmail.com dan Bulan yang memperkenalkan dan memberitahu saya mengenai Puan Kathleen, dia juga mendapat pinjaman baru dari Cik Kathleen. Sekarang apa yang saya akan lakukan adalah cuba untuk memenuhi bayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun mereka setiap bulan.

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...