Sunday, 14 January 2018

Keadaan Ustaz Wadi Anuar Bertambah Baik

Keadaan Ustaz Wadi Anuar Bertambah Baik. Keadaan guru agama Ustaz Wadi Anuar Ayub, kini dilaporkan semakin baik.

Memetik perkongsian Ustaz Mohammad Yaakub Yusra, Wadi kini menunjukan perubahan yang positif.

Keadaan Ustaz Wadi Anuar Bertambah Baik. "Keadaan percakapannya juga semakin baik. Tiada lagi kebocoran cecair daripada otaknya. Telah discan tulang intervrata (tulang tengkuk hingga ke bawah), dia juga tidak demam.

"Beliau dihadkan pergerakannya. Perancangan seterusnya ialah melengkapkan lagi 5/7 antibiotiknya, teruskan berdoa, mohon kerjasama pelawat, kerana mereka tidak dibenarkan melawat buat masa ini," kongsinya yang dipetik menerusi Facebook miliknya.

Sebelum ini, negara dikejutkan dengan berita kemalangan yang membabitkan empat guru agama termasuk Wadi apabila kereta dinaiki mereka terbabas dalam kejadian kemalangan di Kilometer 200.9 Lebuhraya Utara Selatan, arah utara awal Januari lalu .

Keadaan Ustaz Wadi Anuar Bertambah Baik


Dalam kejadian jam 7 petang itu, kesemua mangsa yang menaiki sebuah kereta jenis Nissan Grand Livina dipercayai terbabas ke bahu jalan, menyebabkan dua daripada mereka cedera parah, manakala dua lagi cedera ringan.

Selain Wadi , turut menaiki kenderaan itu bersama tiga individu lain iaitu Ustaz Murtadzha Yusof, Ustaz Hambali Zulkifli dan ayah kepada Ustaz Murtadzha sendiri.

Rentetan kejadian itu, keempat-empat mangsa telah ditempatkan di Unit Rawatan Rapi, Hospital Taiping.

Terbaharu, semalam salah seorang daripada guru agama itu, iatu, Ustaz Murtadha Yusoff, 30, dilaporkan telah meninggal dunia.

Keadaan Ustaz Wadi Anuar Bertambah Baik


Allahyarham, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Kampung Penghulu Him, di sini, kira-kira jam 7 petang semalam.

Lebih 500 hadir memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham yang meninggal dunia akibat komplikasi pada paru-paru di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Taiping jam 12.30 tengahari selepas bertarung nyawa akibat terlibat dalam nahas jalan raya, 3 Januari lalu. - sinarIklan
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image1 comment:

  1. semoga Allah berikan kesihatan bertambah baik
    untuk teruskan kerja dakwah untuk umat yang kelihatan semakin parah
    deangan pelbagai maksiat ynag dilakukan
    Allahuakbar

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...