Thursday, 24 August 2017

SPRM Makin Mengganas

SPRM Makin Mengganas. 4 pegawai polis di Lahad Datu ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Isnin bagi membantu siasatan kes menerima atau memperoleh wang rasuah RM20,000.

Pengarah SPRM Sabah Datuk Sazali Sabli berkata seorang daripada mereka pegawai polis berpangkat inspektor, 34, ekoran aduan diterima daripada seorang peminjam wang tidak berlesen.

SPRM Makin Mengganas. Menurut Sazali, wang berkenaan disyaki bertujuan agar pengadu tidak dikenakan tindakan undang-undang dan sebagai bayaran perlindungan bulanan ke atas pengadu.

Inspektor polis itu direman 7 hari bermula semalam untuk siasatan.

Sazali berkata 3 lagi pegawai polis ditahan semalam bagi membantu siasatan berkaitan kes meminta dan menerima wang suapan sebanyak RM18,000 daripada jumlah RM20,000.

SPRM Makin Mengganas


Seorang lagi merupakan pegawai berpangkat Sarjan berusia 29 tahun, 2 lagi Koperal dan Lans Koperal berumur 29 dan 34 tahun.

SPRM Makin Mengganas. SPRM akan memohon perintah tahanan reman di mahkamah Lahad Datu ke atas 3 pegawai polis itu yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Lahad Datu. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

1 comment:

  1. kes gangster india sama igp dan keluarga macam mana? Di pencenkan gitu saje!?!?

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...