Monday, 21 August 2017

Siapa Sabotaj Buku Sea Games 2017?

Siapa Sabotaj Buku Sea Games 2017? Polis akan menyiasat secara mendalam termasuk sama ada wujud unsur sabotaj dalam isu melibatkan bendera Indonesia dicetak terbalik dalam buku cenderahati Sukan Sea Kuala Lumpur 2017.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, laporan polis sudah diterima berhubung perkara itu.

Siapa Sabotaj Buku Sea Games 2017? “Kita akan siasat untuk lihat sama ada terdapat unsur sabotaj atau tidak. Biarkan kami jalankan siasatan dahulu sebelum tindakan seterusnya,” katanya kepada wartawan hari ini.

Sabtu lalu, Menteri Pemuda dan Olahraga Indonesia, Imam Nahrawi menyelar penganjur selepas mendapati bendera negaranya dicetak secara terbalik dalam buku cenderahati khas KL2017.

Ia memaksa Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin mengarahkan supaya semua naskhah buku rasmi itu tidak diedarkan lagi.

Siapa Sabotaj Buku Sea Games 2017?


Khairy yang menyelia Jawatankuasa Penganjur Malaysia Sukan SEA 2017 turut bertemu dengan Iman dan memohon maaf kepada rakyat Indonesia.

Sementara itu, mengulas mengenai tahap keselamatan sepanjang Sukan Sea 2017, Khalid berkata keadaan terkawal dan tahap keselamatan sentiasa ditingkatkan dari semasa ke semasa.

Langkah keselamatan ketat itu menyebabkan aduan pengunjung terpaksa berbaris panjang beratur.

Siapa Sabotaj Buku Sea Games 2017? “Itu kita tidak boleh kompromi kerana itu isu keselamatan. Kalau terpaksa beratur, kita tidak boleh buat apa, yang penting semuanya selamat,” katanya. - fmt
No comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...