Thursday, 4 May 2017

Umno BN Sabah Goyah?

Umno BN Sabah Goyah? Umno dan Barisan Nasional (BN) di Sabah tidak pernah berada dalam kedudukan lebih bersatu seperti sekarang, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.

Beliau berkata, menyedari Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menjadi sasaran komplot, Umno dan BN Sabah mengukuhkan perpaduan dan berdiri teguh di belakang Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.

Umno BN Sabah Goyah?  “Pihak pembangkang hanya berangan jika mereka fikir berlaku perebutan kuasa di Sabah yang mengakibatkan pertukaran kerajaan negeri.

“Sabah membuktikan kesetiaan kepada parti dan kepimpinan parti dan akan terus berbuat demikian,” kata Salleh menerusi catatan dalam blog terbaharunya malam tadi.

Salleh yang juga timbalan pengerusi perhubungan Umno Sabah berkata dakwaan mengenai perpecahan dalam Umno atau BN Sabah berlarutan selama lebih 10 tahun dan terus timbul dari masa ke semasa.

Umno BN Sabah Goyah? 


Beliau berkata sebenarnya dakwaan Sabah sepatutnya menjadi tulang belakang “16 September” apabila 10 daripada 30 anggota parlimen sepatutnya menyeberang ke parti pembangkang dikatakan dari Sabah, hanya dakwaan semata-mata.

“Akhirnya, tiada apa yang berlaku pada setiap masa. Tetapi itu tidak menghalang pihak pembangkang daripada membangkitkan semula dan mengitar semula cerita itu.

Umno BN Sabah Goyah?  “Dan mereka melakukannya setiap kali menghadapi masalah dan cuba mengalihkan perhatian rakyat kepada kedudukan pembangkang yang kucar-kacir,” kata Salleh. - fmtIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
ImageNo comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...