Monday, 22 May 2017

PKR Buat Kejutan, Bagi Amaran

PKR Buat Kejutan, Bagi Amaran. PKR tidak akan menyerahkan mana-mana kerusi Parlimen yang dimenangi mereka pada pilihan raya umum lepas kepada rakan pembangkang pada PRU-14.

Setiausaha Agung Datuk Saifuddin Nasution Ismail menegaskan perkara itu diamanahkan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai panduan kepada pimpinan parti yang terlibat dalam proses rundingan.

PKR Buat Kejutan, Bagi Amaran. “Anwar berpesan kepada parti, 30 kerusi Parlimen yang PKR sudah menang tidak boleh diserahkan langsung kepada sesiapa.

“Selain itu, kerusi yang PKR hampir menang atau kalah tipis juga tidak boleh diserahkan kepada sesiapa,” katanya ketika berucap pada sesi penggulungan kongres nasional parti itu di sini hari ini.

Saifuddin turut mencadangkan anggota parti yang terpilih bertanding pada PRU akan datang supaya sanggup mengisytiharkan harta masing-masing.

PKR Buat Kejutan, Bagi Amaran


“Saya kalau terpilih menjadi calon, bersedia mengisytiharkan pendapatan saya. Pencen wakil rakyat, pencen ahli Parlimen dan elaun daripada kerajaan Pulau Pinang. Berapa simpanan tunai, berapa kereta saya ada, saya bersedia.

PKR Buat Kejutan, Bagi Amaran. “(Ia) supaya calon-calon yang PKR tawarkan bukan sahaja bersih, tetapi kelihatan bersih. ‘Lebih putih daripada warna putih’. Lebih tinggi moral dan wibawanya, lebih kuat keyakinan dan kepercayaan rakyat untuk beri sokongan kepada kita,” katanya. - fmt
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
ImageNo comments:

Post a Comment

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...