Wednesday, 24 May 2017

Identiti Pengebom Berani Mati Manchester Arena Terbongkar

Identiti Pengebom Berani Mati Manchester Arena Terbongkar. Seorang pemuda kelahiran Manchester bernama Salman Ramadan Abedi dinamakan orang yang meletupkan dirinya semalam di Manchester Arena, yang membunuh 22 orang dan mencerakan puluhan lain yang hadir menyaksikan konsert Ariana Grand.

Bagaimanapun, polis masih belum menamakannya secara rasmi dan masih menyiasat untuk memastikan penglibatan orang lain.

Identiti Pengebom Berani Mati Manchester Arena Terbongkar.  Menurut BBC, ibu bapa Salman merupakan pelarian dari Libya, dan mempunyai 3 lagi anak.

Salman, 22, yang menuntut di sekolah tempatan, bekerja di sebuah kedai roti dan merupakan peminat pasukan Manchester United.

Polis semalam melakukan serbuan ke atas beberapa rumah yang pernah didiami keluarga Salman.

Manchester merupakan bandar yang mempunyai ramai pendatang Libya. Menurut jiran, keluarga Salman pada tarikh tertentu mengibarkan bendera Libya di rumah mereka.

Identiti Pengebom Berani Mati Manchester Arena Terbongkar


Menurut BBC, kejiranan Salman pernah disebu beberapa kali oleh pihak keselamatan untuk memberkas penyokong kumpulan pelampau yang mempunyai kaitan dengan militan Syria dan Libya.

Salford University turut mengesahkan Salman pernah menuntut di situ, manakala Pusat Islam Manchester di Masjid Didsbury berkata Salman mungkin pernah hadir menyertai jemaah.

Seorang jurucakap pusat itu, Fawaz Haffar berkata ayah Salman pernah menjadi bilal di masjid itu.

Beliau bagaimanapun menegaskan masjid itu sebuah pertubuhan sederhana dan liberal dan kerap berhubung dengan pihak polis.


Identiti Pengebom Berani Mati Manchester Arena Terbongkar


Bagaimanapun, akhbar The Guardian memetik seorang imam masjid itu, Mohammed Saeed, yang berkata Salman pernah memberikannya reaksi marah selepas mendengar khutbah mengkritik kumpulan militan IS.

“Salman menunjukkan muka penuh kebencian kepada saya selepas khutbah itu,” katanya.

Identiti Pengebom Berani Mati Manchester Arena Terbongkar.  Saeed berkata daripada 2,000 ahli jemaah yang hadir, terdapat segelintir tidak bersetuju dengan khutbahnya dan menandatangani petisyen bantahan. - sinarIklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image1 comment:

 1. Minyak naik 20 sen / barang mentah naik 20 sen
  Minyak turun 30 sen /barang mentah harga maintain
  Minyak naik 10 sen / barang mentah naik 10 sen
  Minyak turun 50 sen /barang mentah harga maintain
  Kesimpulannya, harga minyak boleh turun naik, tapi harga barang tak turun tapi sentiasa naik.
  Sape yg kenal najib boleh tlg tanyekan tak soklan upsr ni?

  ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...