Friday, 28 April 2017

Tiada Guna Jatuh Kerajaan Sekarang Dakwa Timbalan Mursyidul Am PAS

Tiada Guna Jatuh Kerajaan Sekarang Dakwa Timbalan Mursyidul Am PAS. Pas bimbang Malaysia bakal diterajui parti yang berpaksikan kepada perjuangan sosialis sekiranya kerajaan sedia ada tumbang pada PRU14.

Timbalan Mursyidul Am, Datuk Ahmad Yakob berkata, tiada gunanya menjatuhkan kerajaan sekarang, namun pada masa sama menyebabkan parti sekular sosialis memerintah.

"Apa yang dibimbangkan, sebuah kerajaan sekular nasionalis dijatuhkan tetapi diganti pula dengan kerajaan sekular sosialis. Jika itu berlaku, Pas perlu ambil masa 60 tahun lagi untuk jatuhkan kerajaan sekular sosialis dan diganti dengan kerajaan Islam.

Tiada Guna Jatuh Kerajaan Sekarang Dakwa Timbalan Mursyidul Am PAS. "Saya harap semua memahami tuntutan semasa yang memerlukan kita buat persiapan secukupnya," katanya, ketika berucap merasmikan Muktamar Tahunan Dewan Ulama Pas Ke-56, hari ini.

Sehubungan itu, Ahmad mahu ahli parti bekerja keras bagi menjadikan Pas sebagai parti pemerintah.

"Ahli Dewan Ulamak perlu mengambil peranan di posisi masing-masing berdepan PRU14 bagi menentukan siapa yang berkuasa di negara ini.

Tiada Guna Jatuh Kerajaan Sekarang Dakwa Timbalan Mursyidul Am PAS


Menurutnya, perbahasan ulama wujud apabila negara Islam yang disekularkan oleh penjajah Barat seperti nasionalisme dan sosialis telah menyempitkan ruang pemerintahan Islam.

Tiada Guna Jatuh Kerajaan Sekarang Dakwa Timbalan Mursyidul Am PAS. "Taktik baru perangi Islam dan lemahkan gerakan Islam adalah mencipta dua versi Islam, iaitu versi ekstremis dan liberal bagi memburukkan Islam pada pandangan masyarakat dunia," katanya. - sinar
Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

1 comment:

  1. Berat dah statement bhai ni....so jangan LA bertanding Pru lagi..bertanding LA di muktamar sediri jer..

    ReplyDelete

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...