Monday, 13 March 2017

Punca Lebuh Raya Rakyat Tertangguh Terbongkar?

Punca Lebuh Raya Rakyat Tertangguh Terbongkar? Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Annuar Musa menyangkal dakwaan ada pemimpin Umno menghalang pembinaan lebuh raya rakyat dari Machang-Kuala Krai sepanjang 40 kilometer yang dicanangkan oleh kerajaan PAS Kelantan.

“Rakyat sepatutnya fikir lojik projek tersebut. Mampukah rakyat Kelantan menyumbang RM1 bilion untuk melaksanakan projek itu sedangkan bajet tahunan negeri hanya antara RM800 juta hingga RM900 juta sahaja,” kata beliau yang juga Ahli Parlimen Ketereh, Kelantan.

Punca Lebuh Raya Rakyat Tertangguh Terbongkar?  Dalam pada itu Annuar dipetik Bernama berkata, Majlis Amanah Rakyat (Mara) menaja 230,000 pelajar dengan bantuan berjumlah RM2 bilion setahun namun banyak fitnah dilemparkan terhadap agensi itu dan dirinya.

“Pemimpin pembangkang seperti (Ahli Parlimen Pandan) Rafizi Ramli pernah menyebar video kesusahan seorang pelajar hidup susah kerana tidak mendapat biasiswa seolah-olah Mara mengabaikan nasib pelajar tersebut.

Punca Lebuh Raya Rakyat Tertangguh Terbongkar? 


“Fitnah seperti ini atau yang separuh benar adalah mainan pembangkang hanya untuk menjejaskan kredibiliti kerajaan BN,” tambahnya.

Punca Lebuh Raya Rakyat Tertangguh Terbongkar? Annuar berkata demikian ketika menjawab soalan seorang pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) Perlis di sini semalam sempena program jelajah beliau untuk memberi penerangan kepada rakyat mengenai isu semasa. - fmt


Iklan
Image
Image
Image
Image
Image
Image
1 comment:

Maaf.. komen yang menggunakan bahasa kesat, lucah dan sewaktu dengannya akan dikeluarkan. Komen spam juga akan dibuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...